6 manieren om te verduurzamen en vergroenen op de kantoorvloer | De Utrechtse Internet Courant 6 manieren om te verduurzamen en vergroenen op de kantoorvloer | De Utrechtse Internet Courant

6 manieren om te verduurzamen en vergroenen op de kantoorvloer

6 manieren om te verduurzamen en vergroenen op de kantoorvloer
Is jouw bedrijf al mee met de nieuwe tijd en overgeschakeld op duurzaam denken? Ook op de kantoorvloer kunnen zaken duurzamer, en eigenlijk ook zonder al te veel moeite. We geven zes tips om te verduurzamen en vergroenen op kantoor.

Is jouw bedrijf al mee met de nieuwe tijd en overgeschakeld op duurzaam denken? Ook op de kantoorvloer kunnen zaken duurzamer, en eigenlijk ook zonder al te veel moeite. We geven zes tips om te verduurzamen en vergroenen op kantoor.

Duurzame kantoormeubelen

Duurzaamheid op kantoor betekent ook duurzame kantoormeubelen. Daarmee bedoelen we niet alleen dat de duurzame productie van de meubelen van belang zijn, maar zeker ook dat ze kwalitatief hoogwaardig zijn en lang meekunnen zonder vervangen te hoeven worden. Let voor duurzame productie op het keurmerk Milieukeur.

Meer groen

Kantoorinrichting hoeft natuurlijk niet enkel uit meubelen te bestaan. Maak ruimte voor groen op de kantoorvloer. Dat brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste maakt het van de kantoorvloer een prettigere omgeving om te zijn. Ook nemen planten stikstof op, waardoor er aangenamere luchtkwaliteit ontstaat. Dat speelt dan op z’n beurt weer een rol in het bewezen feit dat mensen zich beter kunnen concentreren als er groen aanwezig is in de ruimte. En dat is natuurlijk goed voor de productiviteit.

Weg met die wegwerpbekertjes

Heb jij een koffieautomaat op kantoor? Dan is de kans groot dat er ook gebruikgemaakt wordt van papieren of kunststof wegwerpbekertje. Zo wordt er onnodig veel afval geproduceerd. Schaf in plaats daarvan goede mokken aan voor op kantoor of laat mensen hun eigen mok meenemen naar het werk.

Afval scheiden

Kom je toch niet van de wegwerpbekertjes af? Ga dan in ieder geval je afval scheiden. Dat is echt maar een kleine moeite die toch van waarde kan zijn voor het milieu. Gebruik extra, aparte bakken voor oud papier en karton, glas en plastic. De vuilnisbak zelf kun je dan voor het restafval gebruiken. Verzamel daarnaast ook alle lege batterijen, kapotte lampen en kleine elektronische apparaten die niet meer werken in een doos, zodat ze ingeleverd kunnen worden bij de plaatselijke supermarkt.

Minder papier gebruiken

Is het echt altijd nodig om zaken af te drukken of te kopiëren? In dit digitale tijdperk kunnen documenten prima elektronisch opgeslagen worden. Ook kunnen ze prima gelezen worden op een computer of tablet. Waarom dan onnodig veel papier verbruiken? Het is een kwestie van je mindset veranderen. Wat ook al kan helpen om papierverbruik terug te dringen, is om vaker dubbelzijdig te printen of kopiëren.

Duurzame verlichting

Op kantoorvloeren staan vaak de hele dag door de lampen aan omdat er net niet voldoende daglicht binnenkomt. Maar dat is natuurlijk niet erg energiezuinig. Als het onvermijdelijk is om tóch de lampen aan te houden, schakel dan in ieder geval over op ledverlichting. Dat verbruikte tot 75 procent minder energie dan ouderwetse vormen van verlichting. Daarnaast gaan ledlampen ook nog eens veel langer meer.

Het is vaak gewoon een kwestie van de knop omzetten. Duurzaam denken is de grootste uitdaging, maar duurzaam handelen kost eigenlijk helemaal niet zo veel moeite.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).