Australië wilt crypto branche faciliteren | De Utrechtse Internet Courant Australië wilt crypto branche faciliteren | De Utrechtse Internet Courant

Australië wilt crypto branche faciliteren

Australië wilt crypto branche faciliteren
Tegenwoordig is de wereld van crypto erg populair. Dat is niet vreemd als je hoort hoeveel mensen er slapend geld mee verdienen. Veel mensen houden daardoor het crypto nieuws goed in de gaten. De Australische overheid dacht hetzelfde en wil hun volk hierin faciliteren.

Tegenwoordig is de wereld van crypto erg populair. Dat is niet vreemd als je hoort hoeveel mensen er slapend geld mee verdienen. Veel mensen houden daardoor het crypto nieuws goed in de gaten. De Australische overheid dacht hetzelfde en wil hun volk hierin faciliteren.

Zo geven ze aan vastberaden te zijn om de innovatieve crypto industrie te steunen. Dit kwam naar buiten ondanks het feit dat de Australian Securities and Investments Commission (ASIC), de Australische toezichthouder van de effectenbeurs, veel berichten kreeg over verschillende oplichtingspraktijken met crypto.

Verbetering van het financiële systeem met crypto

Tijdens de Australische Blockchain Week sprak de commissaris van de ASIC Cathie Armour met een panel over de door hen gestelde doelen. Hierbij kwamen de belangrijkste doelen naar voren. Het doel van de ASIC is het faciliteren, in stand houden en verbeteren van het Australische financiële systeem. Daarbij worden de bedrijven die hierbij betrokken zijn niet vergeten. Zo denken ze ervoor te kunnen zorgen dat vooral de investerende consumenten genoeg vertrouwen hebben om ze mee te laten draaien in de wereld van crypto. Hierbij wordt volgens crypto-insiders.nl gesproken over een innovatie manier voor de traditionele ruilhandel.

Een innovatieve manier

Het valt dus op dat wanneer het gaat over de nieuwste innovaties en mogelijkheden, zoals Distributed Ledger Technologie (DLT), of andere nieuwe producten, zoals cryptocurrency, de ASIC direct geïnteresseerd is. Het gaat hen er dan voornamelijk om hoe de innovatieve producten zo goed mogelijk ingezet kunnen worden om het financiële systeem te optimaliseren.

De commissaris had daarnaast minder positieve punten bij de nieuwe en innovatieve technologieën, zoals cryptocurrency. Er wordt namelijk aangegeven dat de Australian Securities and Investments Commission een groot aantal meldingen binnenkrijgt over oplichtingen. Om deze reden denkt de overheid er goed aan te doen om de investerende consumenten te beschermen door de ASIC bij het nieuwe plan te betrekken.

Oplichtingen voorkomen

Door deze verantwoordelijkheid is het ASIC gedreven om in actie te komen om de veiligheid voor investeerders te verbeteren en te waarborgen. Dit gaan ze doen door direct meer waarschuwingen te geven. Een voorbeeld hiervan wordt gegeven aan de hand van datingsites die bezoekers lokken om gebruik te maken van een uitzonderlijke crypto investeringskans. Daarbij blijkt uit onderzoek dat de meeste van deze accounts gebouwd zijn om te scammen.

Zo wordt er ook verwacht dat wanneer ervoor gezorgd wordt dat deze cijfers teruggedrongen worden, er ook meer vertrouwen is voor potentiële investeerders. Op deze manier wil de overheid het financieel systeem verbeteren met de inzet van crypto.