Camper huren vanuit Utrecht: hier moet je op letten Camper huren vanuit Utrecht: hier moet je op letten

Camper huren vanuit Utrecht: hier moet je op letten

Camper huren vanuit Utrecht: hier moet je op letten
Voor veel mensen is het een droom: met een camper door Europa reizen om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Wakker worden op de mooiste plekken in de natuur, rijden langs onontdekte plekjes waar je helemaal alleen bent of optimaal genieten van het camperleven met andere camperaars.

Voor veel mensen is het een droom: met een camper door Europa reizen om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Wakker worden op de mooiste plekken in de natuur, rijden langs onontdekte plekjes waar je helemaal alleen bent of optimaal genieten van het camperleven met andere camperaars.

Maar: het kopen van een écht goede camper is niet goedkoop. Wanneer je nog twijfelt of reizen met een camper iets voor jou is of wanneer je nog geen geld hebt om een eigen busje aan te schaffen, is het aan te raden om eerst een camper te huren. Dat kan via het verhuurplatform van Goboony, een ontzettend tof intiatief dat we voorbij zagen komen. Waar je zoal op moet letten bij het huren van een camper lees je in dit artikel.

Bepaal van tevoren altijd je budget voor vakantie

Via een camperplatform als Goboony kun je honderden soorten campers en busjes huren; direct bij de eigenaar. De één is goedkoper dan de ander en in de één is het meer luxe dan in een andere camper. Om te kijken welk busje bij jouw budget past, is het aan te raden om vooraf je maximale budget te bepalen. Houd bij het boeken rekening met een aantal factoren. In de zomervakantie is een busje huren vanuit Utrecht bijvoorbeeld vaak duurder dan wanneer je in het laagseizoen gaat. Ook is een grotere en meer luxe camper vaak prijziger dan een kleinere bus.

Kijk goed naar je bestemming met camper

Omdat Nederland maar liefst een miljoen meer kampeerders kent dan voor de coronacrisis is de kans groot dat je met een busje naar het buitenland wil; weg van de drukte op de campings hier. Tijdens je zoektocht naar een passende camper om te huren, kan het geen kwaad om alvast een beetje te kijken waar je zoal naartoe wil gaan. Het is bijvoorbeeld handig om te weten hoeveel geld je ter plekke kwijt bent aan diesel of benzine en het is goed om te kijken hoe de wegen zijn in het land waar je heen wil gaan met de camper. Op basis daarvan kun je een betere keuze maken voor een camper.

Check altijd de huurvoorwaarden van camper

Wat je ook moet weten is dat de huurvoorwaarden van een camper huren kunnen verschillen per verhuurder. De één vindt het bijvoorbeeld prima dat je je hond meeneemt, terwijl de ander dat absoluut niet wil hebben. Ook kunnen er voorwaarden zijn opgesteld omtrent het aantal kilometers dat je af mag leggen vanaf Utrecht. Huur je via Goboony een camper dan weet je zeker dat de camper verzekerd is; verhuurders zijn dat namelijk verplicht. Per advertentie zie je de verzekeringen die zijn afgesloten. Natuurlijk is het wel handig om zelf goed te kijken naar bijvoorbeeld je eigen risico, mocht er iets gebeuren tijdens je vakantie met een camper.

Controleer de camper altijd goed voor vertrek

In Utrecht vind je meerdere particulieren die hun busje of camper verhuren via Goboony. Grote kans dat je daar dus een camper kunt vinden voor je nieuwe avontuur. Let er goed op dat je de bus voor vertrek goed controleert. Over het algemeen zal een verhuurder je alles uitleggen, maar het is goed om op de volgende onderdelen te letten:

  • Moet er benzine of diesel in de tank? En zit de tank vol?
  • Zijn de banden al op de juiste spanning of moet je dit zelf nog doen?
  • Is er al schade aanwezig? Zo ja, zorg ervoor dat je alle schade goed op de foto zet. Het kan sowieso geen kwaad om foto’s te maken voor vertrek.
  • Welke spullen vind je zoal in de camper? Zijn er bijvoorbeeld stoelen aanwezig?
  • Is er een gasfles in de camper te vinden en is de fles gevuld?
  • Noteer tot slot de hoogte en de lengte van de camper zodat je precies weet waar je wel of beter niet kunt rijden.