De kettingzaag: een handig hulpmiddel voor het onderhoud in jouw tuin! De kettingzaag: een handig hulpmiddel voor het onderhoud in jouw tuin!

De kettingzaag: een handig hulpmiddel voor het onderhoud in jouw tuin! 

De kettingzaag: een handig hulpmiddel voor het onderhoud in jouw tuin! 
Heeft jouw tuin een onderhoudsbeurt nodig? De meeste mensen vinden het werken in de tuin maar niks, het moet regelmatig gebeuren en daarnaast kost het fysieke kracht. Maar iedereen die wil genieten van een mooie tuin moet er toch echt aan geloven: onderhoud klusjes doen in de tuin.

Heeft jouw tuin een onderhoudsbeurt nodig? De meeste mensen vinden het werken in de tuin maar niks, het moet regelmatig gebeuren en daarnaast kost het fysieke kracht. Maar iedereen die wil genieten van een mooie tuin moet er toch echt aan geloven: onderhoud klusjes doen in de tuin.

Er zijn veel verschillende klusjes die regelmatig in de tuin gedaan moeten worden waar handige tuinmachines bij kunnen helpen, hierbij kun je onder andere denken: grasmaaien, snoeien, verticuteren en planten zaden. Maar ook het afzagen van bomen en takken hoort hierbij.

Voor het afzagen van bomen en takken kun je het beste een kettingzaag gebruiken. In dit artikel lees je alles over de kettingzaag!

 

Het ruime aanbod van kettingzagen

Een kettingzaag is een handig hulpmiddel voor in de tuin. Veel mensen maken er gebruik van, je kan er gemakkelijk bomen en takken mee afzagen. Het aanbod van kettingzagen is erg groot. Er zijn veel verschillende kettingzagen en elke kettingzaag functioneert weer anders. Zo zijn er kettingzagen op accu, benzine kettingzagen en elektrische kettingzagen.

Een kettingzaag elektrisch is erg praktisch en daarnaast ook krachtig. Het fijne aan deze kettingzaag is dat deze vrijwel onderhoudsvrij is, na de aankoop van de kettingzaag heb je er dus weinig omkijken naar. Bij de elektrische kettingzaag hoef je alleen rekening te houden met een stopcontact en het snoer. Wil jij haardhout op maat zagen? Dan is de elektrische zaag een goede optie! Een kettingzaag op benzine, ook wel motorzaag genoemd, staat bekend om zijn enorme kracht.

Razendsnel heb jij alle takken en bomen in jouw tuin afgezaagd. De kettingzaag op benzine vereist wel redelijk wat onderhoud, maar is daarentegen wel snoervrij. Nu vraag je je wellicht af welke kettingzaag het beste is. Het antwoord hierop is de kettingzaag van Stihl. De kettingzagen van Stihl zijn enorm favoriet en veel mensen maken er gebruik van.

De reden dat de kettingzaag zo populair is heeft alles te maken met de zeer hoge kwaliteit en het prettige gebruik ervan. Koop een kettingzaag en zorg ervoor dat jouw takken en bomen in een mum van tijd afgezaagd zijn!

 

Een goede zaaguitrusting is van belang!

Het nadeel van een kettingzaag is dat er nare ongelukken mee kunnen gebeuren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en is zo gebeurd. Houd je daarom goed aan de veiligheidsvoorschriften als je de kettingzaag gaat gebruiken.

Het is verstandig dat je van tevoren goed bestudeerd hoe je een kettingzaag moet bedienen. Allereerst is het belangrijk dat je je ogen, oren en hoofd beschermt. Draag een veiligheidshelm, veiligheidsbril en gehoorbeschermers.

Op die manier kunnen gevaarlijke splinters jouw ogen en hoofd niet beschadigen. Daarnaast zijn veiligheidshandschoenen een vereiste, ze beschermen jouw handen tegen eventuele snijwonden. Ook zijn veiligheidslaarzen relevant om te dragen, je beschermt je voeten tegen nare ongelukken met de kettingzaag. Als laatste is het belangrijk om een zaagbroek te dragen, de broek voorkomt grote snijwonden op jouw benen.

Als je aan de veiligheidsvoorschriften voldaan hebt, dan kan het zagen beginnen!