De leukste duurzame relatiegeschenken op een rijtje De leukste duurzame relatiegeschenken op een rijtje

De leukste duurzame relatiegeschenken op een rijtje

De leukste duurzame relatiegeschenken op een rijtje
Ben je met je bedrijf op een duurzame manier bezig? Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op je bedrijfspand geplaatst? Of rijden jij en je collega’s zoveel mogelijk in elektrische auto’s? Als je naar de buitenwereld een duurzaam imago op wilt bouwen, zou je ook voor duurzame relatiegeschenken moeten kiezen.

Ben je met je bedrijf op een duurzame manier bezig? Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op je bedrijfspand geplaatst? Of rijden jij en je collega’s zoveel mogelijk in elektrische auto’s? Als je naar de buitenwereld een duurzaam imago op wilt bouwen, zou je ook voor duurzame relatiegeschenken moeten kiezen.

Een terechte vraag hierbij is wat duurzame relatiegeschenken precies zijn. In de basis moeten dergelijke geschenken aan één van twee onderstaande voorwaarden voldoen:

  • De relatiegeschenken moeten een lange levensduur hebben. Het zijn niet geschenken die één keer gebruikt kunnen worden. Ook zijn het geen geschenken die van een matige kwaliteit zijn. Nee, de duurzame relatiegeschenken hebben hoe dan ook een lange levensduur.
  • De relatiegeschenken moeten van duurzame materialen zijn. Dit zijn materialen die geen negatieve invloed op het milieu en onze aardbol hebben. Over dergelijke materialen ga je hieronder iets meer lezen.

Spreken dergelijke relatiegeschenken je aan? Dan is het zaak om je pijlen op dergelijke duurzame relatiegeschenken te gaan richten. Met onderstaande geschenken kun je direct de nodige inspiratie op doen.

Duurzame pennen

Heb je enig idee wat altijd wel op een kantoor gebruik wordt? Juist; dat zijn pennen. Door voor pennen van hout te kiezen, sluiten de pennen volledig op het duurzame karakter aan. Op het gebied van relatiegeschenken biedt dit ook heel veel mogelijkheden; je kunt bijvoorbeeld je logo op de houten pennen laten bedrukken. De pen vormt hiermee een marketingmiddel, maar is ondertussen ook praktisch en duurzaam. Een ideale combinatie wat ons betreft.

Duurzame tasjes

Wil je aan bijvoorbeeld je werknemers een leuk relatiegeschenk geven? Dan kun je eens kijken naar duurzame tasjes. Het leuke hierbij is dat je uit tal van tasjes kunt kiezen. Zo kun je voor duurzame boodschappen kiezen, maar ook voor duurzame rugzakjes. 

Ongeacht voor welk soort tas je kiest, geniet je van de nodige voordelen. De tasjes zijn duurzaam, de tasjes zijn praktisch en de ontvanger heeft oprecht iets aan dit geschenk. Erg leuk dus om aan bijvoorbeeld je werknemers of relaties te geven.

Een bedrukte mok

Ook een mok behoort volgens ons tot de duurzame relatiegeschenken. Waarom? Omdat je echt jarenlang van één mok gebruik kunt maken. Dit betekent dat je geen aankopen hoeft te doen voor vergelijkbare producten. Tegelijkertijd betekent dit ook dat je werknemers geen plastic bekers meer hoeven te gebruiken. Met het oog op duurzaamheid is een mok dus absoluut een goed idee.

Wil je het helemaal goed doen? Dan laat je de mok bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld de mok met je logo of met de naam van je bedrijf bedrukken. Op deze manier wordt dit duurzame relatiegeschenk ook nog een marketingmiddel.

Een Dopper

Drinken je werknemers op kantoor veel water? Kijk dan eens naar de aanschaf van zogeheten Doppers. Dit zijn flesjes die je bij kunt vullen, waardoor er géén plastic flesjes meer gebruikt hoeven te worden. Met het oog op het behoud van onze aardbol is dat uiteraard ideaal. bovendien kun je deze Doppers naar wens laten bedrukken.