De winter door zonder koude handen en voeten; de beste tips De winter door zonder koude handen en voeten; de beste tips

De winter door zonder koude handen en voeten; de beste tips

De winter door zonder koude handen en voeten; de beste tips
Ondanks de klimaatopwarming hebben we nog regelmatig met koude dagen te maken. Sterker nog; in februari 2021 hebben we zelfs meerdere dagen achter elkaar kunnen schaatsen. De temperatuur was tijdens die periode dusdanig laag dat een dikke ijslaag zich kon vormen.

Ondanks de klimaatopwarming hebben we nog regelmatig met koude dagen te maken. Sterker nog; in februari 2021 hebben we zelfs meerdere dagen achter elkaar kunnen schaatsen. De temperatuur was tijdens die periode dusdanig laag dat een dikke ijslaag zich kon vormen.

Ook voor de komende winters wordt er op dergelijke periodes gehoopt. Ben je echter geen liefhebber van kou? En geen liefhebber van schaatsen of andere wintersporten? Wil je vooral dat je zo min mogelijk last van de kou hebt? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.

Verschillende experts hebben namelijk meerdere tips voor je verzameld. Dankzij deze tips heb je in de winter nooit meer last van koude handen of voeten. Neem de tips op je gemakje door, schaf de benodigde producten aan en kom de koude winter prima door.

Tip 1: draag verwarmde handschoenen

Wil je voor de komende winter nieuwe handschoenen aanschaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker; je kunt uit veel soorten handschoenen kiezen. Je kunt voor hele strakke handschoenen kiezen, voor dikke handschoenen en zelfs voor heuse verwarmde handschoenen. Met het oog op de lage temperaturen komen de verwarmde handschoenen maar al te goed van pas.

Verwarmde handschoenen zijn – met name in de afgelopen jaren – erg populair geworden. Dit is niet alleen aan het warme aspect te danken, maar ook aan de veelzijdigheid. Dergelijke handschoenen kun je op de fiets dragen, kun je tijdens de wintersport dragen en kun je ook tijdens het schaatsen dragen. Ongeacht wat je aan het doen bent, zorgen de verwarmde handschoenen voor lekker warme handen.

 

Overigens werken dergelijke handschoenen op basis van een accu. Als je tijdens koude periodes dagelijks de handschoenen wilt gebruiken, dien je de accu’s elke dag op te laden. Daarmee voorkom je dat je op een dag toch nog koude handen krijgt.

Tip 2: draag verwarmde sokken

Niet alleen handen zijn gevoelig voor de kou, maar ook voeten. Om koude voeten te voorkomen, is het aan te raden om zogeheten verwarmde sokken te dragen. Dergelijke sokken zijn voorzien van verwarmingselementen en zijn niet dik. Wel zo prettig voor het draagcomfort. Ze werken op batterijen en kunnen je voeten vaak tot wel 14 uur verwarmen.

Bijkomend voordeel is dat de sokken met verwarming lekker zitten. Je voelt niet dat je speciale sokken aan hebt, terwijl je wel van warme voeten geniet. Weet je wat helemaal ideaal is? Een combinatie van verwarmde handschoenen en verwarmde sokken. De sokken houden je voeten lekker warm en de handschoenen je handen. Dat komt omdat ons lichaam de vitale organen warm wil houden, waardoor het lichaam als eerste de bloedtoevoer naar de uiteinden van het lichaam, de handen en voeten, vermindert.

Tip 3: blijf actief bewegen

Heb je het in de winter regelmatig koud? Voel je op sommige momenten de toppen van je vingers niet eens meer? Dan doe je er zéker verstandig aan om verwarmde handschoenen aan te schaffen en te dragen. Tegelijkertijd doe je er ook verstandig aan om in beweging te komen.

Als je langere tijd op dezelfde plek stil staat, daalt je lichaamstemperatuur vanzelf. Kom je echter in beweging, stijgt de lichaamstemperatuur lichtjes. Op die manier kun je je lichaam van binnenuit verwarmen. Indien je dit combineert met de juiste sokken en handschoenen, hoef je nooit meer koude handen of voeten te hebben.

Tip 4: blijf positief denken

Men zegt wel eens gekscherend het volgende: ‘Kou is een emotie en emoties kun je uitschakelen’. Als dit gezegde zou kloppen, zou je het koude gevoel dus voor jezelf uit moeten kunnen schakelen. Of dit gezegde waar is, is vooralsnog onduidelijk. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat kou een emotie is.

Wat wel duidelijk is, is dat je zoveel mogelijk positief moet blijven denken. Heb je op dit moment hele koude handen? Probeer dan aan leuke en mooie dingen in het leven te denken. Als je aan het dagdromen over je volgende vakantie bent, merk je je koude handen mogelijk al snel niet meer op.

Ook kun je alvast vooruitdenken naar het moment dat je weer binnen zit. Dat je bij de kachel een boekje zit te lezen en van een heerlijke chocomel zit te genieten. Van zo’n gedachte krijg je het al snel warm, niet waar?

Tip 5: draag extra lagen kleding

Met extra lagen kleding kun je je hele lichaam op temperatuur houden. Dit is niet direct van invloed op je voeten en handen, maar wel op je algehele gemoedstoestand. Vandaar ook dat dit artikel afgesloten wordt met déze handige tip!