Deze artikelen moet je in huis hebben voor de zomer, om zo te genieten van je tuin Deze artikelen moet je in huis hebben voor de zomer, om zo te genieten van je tuin

Deze artikelen moet je in huis hebben voor de zomer, om zo te genieten van je tuin

Deze artikelen moet je in huis hebben voor de zomer, om zo te genieten van je tuin
Yes! De zomermaanden met zon en lekkere temperaturen komen steeds een beetje dichterbij. Hoog tijd om ervoor te zorgen dat jouw tuin helemaal klaar is voor de lente- en zomermaanden.

Yes! De zomermaanden met zon en lekkere temperaturen komen steeds een beetje dichterbij. Hoog tijd om ervoor te zorgen dat jouw tuin helemaal klaar is voor de lente- en zomermaanden.

Moet jouw tuin nog flink aangepakt worden of wil je alleen nog de puntjes op de i zetten? Geen probleem. Onderstaande tips helpen je bij het zomerklaar maken van je tuin.

Gezellig en efficiënt 

Wanneer je nog bezig bent met de inrichting van je tuin, is een tuinhuis kopen zeker een goede overweging. Een tuinhuis zorgt voor een gezellige zithoek in je tuin en is daarnaast ook nog eens super praktisch! Je kunt er bijvoorbeeld fietsen stallen of je tuingereedschap opbergen. Zorg voor meubels en decoratie in warme kleurtinten om de zithoek een gezellige uitstraling te geven. Maak je tuinhuis helemaal af met een warm haardvuurtje of een lampjesslinger. Dé blikvanger van jouw tuin.

Geef je tuin wat kleur

Met planten voeg je snel en eenvoudig kleur toe aan je tuin. Want zeg nou zelf; hoe gezellig is het om op een warme zomerdag tussen de gekleurde bloemetjes te zitten? Je hoeft natuurlijk geen heel bloemenperk aan te leggen als je hier geen ruimte voor hebt. Een klein beetje groen in je tuin maakt al een groot verschil. Ben je geen fan van tuinieren? Dan is er ook nog genoeg keuze in kunstplanten om je tuin mee op te vrolijken.

Een balans tussen zon en schaduw

Hoewel het heerlijk is om in de zomer lekker in het zonnetje te liggen, kan het ook fijn zijn om af en toe de schaduw op te zoeken. Dit is natuurlijk snel opgelost wanneer je een overkapping hebt, maar hoe los je dit op wanneer je geen overkapping hebt in je tuin? Een parasol kopen is daarvoor de makkelijkste en goedkoopste oplossing. Een parasol is makkelijk in gebruik en neemt niet veel plek in beslag. Wanneer je graag wat schaduw wilt creëren heb je een parasol in een paar minuten opgezet. Wil je weer genieten van de zon? Dan is je parasol in een mum van tijd weer ingeklapt.

 Wij kunnen niet wachten tot de zomermaanden aanbreken! De ideale tijd om in je eigen tuin te genieten van de buitenlucht. Neem in de tussentijd bovenstaande tips nog eens door om ervoor te zorgen dat jouw tuin helemaal zomerklaar is.