Dit is de beste manier om voedsel vers te houden in de horeca Dit is de beste manier om voedsel vers te houden in de horeca

Dit is de beste manier om voedsel vers te houden in de horeca

Dit is de beste manier om voedsel vers te houden in de horeca
Werk je in de horeca, dan krijg je dagelijks te maken met hoge kwaliteit voedsel en veeleisende gasten. In zaken zoals restaurants of eetcafés is de keuken de belangrijkste plek van de zaak. Het eten is immers hetgeen dat gasten het meest bij blijft. Dan is het natuurlijk enorm belangrijk dat het eten dat je serveert fris en vers is. In dit artikel geven we je een aantal tips om je eten echt vers te houden.

Werk je in de horeca, dan krijg je dagelijks te maken met hoge kwaliteit voedsel en veeleisende gasten. In zaken zoals restaurants of eetcafés is de keuken de belangrijkste plek van de zaak. Het eten is immers hetgeen dat gasten het meest bij blijft. Dan is het natuurlijk enorm belangrijk dat het eten dat je serveert fris en vers is. In dit artikel geven we je een aantal tips om je eten echt vers te houden.

Vers op korte termijn

Grofweg gezien kun je iets op korte of op lange termijn vers houden. Sla bewaar je bijvoorbeeld niet veel langer dan twee dagen en dit zijn versproducten. Hiervoor heb je voornamelijk een goede koelkast nodig. De koelkast moet natuurlijk te allen tijde schoon en netjes zijn. Daarbij moet deze niet te koud zijn, maar wel koud genoeg om de producten vers te houden. De beste manier om voedsel in de koelkast, of in dingen zoals een saladebar, goed koel en vers te houden, is door middel van een gastronormbak. Deze bakken zijn speciaal voor de horeca ontwikkeld. Er past veel product in, zijn makkelijk schoon te houden, simpel in gebruik en perfect om producten vers in te bewaren. 

Een goede vriezer

Ook een goede vriezer is natuurlijk onmisbaar in de horeca. Er zijn toch altijd producten die ingevroren moeten worden en wanneer je daar een goede vriezer voor gebruikt, weet je zeker dat de producten ook goed vers blijven. Een goede vriezer haal je bij een goede horeca groothandel. De vriezer is ruim, zodat je er gemakkelijk een hoop spullen in op kunt slaan en de producten niet op elkaar drukken. Houd je vriezer goed schoon en ijsvrij. Zorg er verder ook voor dat deze niet té hard vriest, zo voorkom je dat je producten kapot vriest. Heb je verschillende producten die op verschillende temperaturen ingevroren moeten worden? Koop dan een vriezer waarvan de temperatuur per vak te wisselen is, of koop verschillende, kleinere vriezers. Zo kun je ook producten op lange termijn uiterst vers houden.

Zorg voor de juiste timing

Een goede timing is altijd belangrijk, maar in de horeca is het cruciaal. Zodra die verse producten namelijk uit de koeling komen, begint een race tegen de klok. De producten moeten vers en net op het bord belanden en bij de gast worden geleverd. Een goede timing is dan enorm belangrijk. Wanneer moet het bord op tafel staan en hoeveel tijd heb je nodig om het gerecht klaar te maken? Ook de temperatuur in de keuken speelt dan mee. Keukens worden al snel erg warm en dat kan ervoor zorgen dat je producten minder lang vers blijven. Dat is vervelend natuurlijk, want dat maakt dat je nog sneller moet werken. Zorg daarom voor een goede ventilatie van de keuken. Het liefste plaats je een airco en zorg je voor een goede doorluchting. Dat is niet alleen fijn voor het voedsel, maar ook zeker voor de kok.