Dit kun je zoal doen met je VVV-bon in Utrecht Dit kun je zoal doen met je VVV-bon in Utrecht

Dit kun je zoal doen met je VVV-bon in Utrecht

Dit kun je zoal doen met je VVV-bon in Utrecht
Onze mooie stad kent talloze plekjes en activiteiten voor lokale bewoners én toeristen vanuit binnen- en buitenland. Er zijn nog steeds veel inwoners van Utrecht die bijvoorbeeld nog nooit de Dom beklommen hebben. Of die nog nooit met een rondvaartboot mee zijn gegaan om de grachten eens vanaf een andere kant te bekijken. Zonde eigenlijk, want Utrecht heeft zoveel moois te bieden.

Onze mooie stad kent talloze plekjes en activiteiten voor lokale bewoners én toeristen vanuit binnen- en buitenland. Er zijn nog steeds veel inwoners van Utrecht die bijvoorbeeld nog nooit de Dom beklommen hebben. Of die nog nooit met een rondvaartboot mee zijn gegaan om de grachten eens vanaf een andere kant te bekijken. Zonde eigenlijk, want Utrecht heeft zoveel moois te bieden.

Heb je nog een VVV-bon liggen of ga je een VVV cadeaukaart kopen voor jezelf of voor een ander? Dan is het goed om te weten dat die bon je toegang geeft tot een breed scala aan activiteiten, attracties en andere leuke dingen in Utrecht. Ben je benieuwd wat je zoal kunt doen met zo’n bon of cadeaukaart? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat kun je überhaupt nog met een VVV-bon doen?

Maar: voordat je daar meer over leest, is het goed om te weten wat je überhaupt tegenwoordig nog met een VVV-bon kunt doen. De VVV-bon bestaat al tientallen jaren en is het ideale cadeau voor mensen die niet goed weten wat een ontvanger zou willen hebben. Dat komt omdat je met zo’n bon echt van alles kunt kopen, kunt doen en kunt zien. Wat veel mensen niet weten, is dat je een VVV-bon bijvoorbeeld ook om kunt wisselen voor een andere cadeaukaart, bijvoorbeeld van een winkel of webshop waar je geen VVV-bon in kunt leveren.

Verder kun je de bon bij veel (web)winkels wel gewoon inleveren, zowel lokaal als nationaal. Zo kun je er kleding voor kopen of kun je ervoor kiezen om elektronica, boeken of huishoudelijke artikelen aan te schaffen. Mensen gebruiken de bon ook vaak om lekker uiteten te gaan. Veel restaurants accepteren de bon als betaalmiddel. Check dat altijd wel even vooraf voor de zekerheid. Ook leuk: sommige accommodaties accepteren de VVV-bon als betaalmiddel voor een overnachting. Tot slot is het handig om de bon te gebruiken voor diverse activiteiten en uitjes, zoals tickets voor het theater, de bioscoop en pretparken. In Utrecht is de keuze bijvoorbeeld reuze.

De Dom beklimmen? Gebruik een VVV-bon voor toegang

Een van de dingen waarvoor je de VVV-bon kunt gebruiken, is het beklimmen van de Dom. De iconische Domtoren staat in het centrum van de stad en is hét symbool van Utrecht. Nu de Dom weer zichtbaarder wordt, is het des te leuker om de toren een keer te beklimmen. Nadat je 465 treden naar de top hebt beklommen kun je volop genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende regio. Goed om te weten: voor kinderen is er een speciale kinderrondleiding te boeken. Als inwoner van Utrecht, maar ook wanneer je van buiten de stad komt, is de Dom beklimmen echt iets wat je een keer gedaan moet hebben.

Boek een rondleiding door de stad en leer de historie kennen

Daarnaast is het mogelijk om een VVV-bon te gebruiken om een interessante rondleiding door de binnenstad te boeken. Utrecht kent een bijzondere historie; iets dat je op veel verschillende plekken in de stad kunt zien. Ontdek onder leiding van een professionele gids de gezellige straatjes, mooie grachten, historische gebouwen en levendige pleinen van Utrecht terwijl je je ogen uitkijkt. Dit is ook voor mensen die al heel lang in Utrecht wonen een aanrader, omdat je alsnog op plekken komt die je waarschijnlijk helemaal niet kende! Naast een wandelende rondleiding is een fietstocht door de stad ook een heel goed idee.

Lekker winkelen met een VVV-bon in de binnenstad van Utrecht

Wat uiteraard ook heel goed kan met een VVV-bon in Utrecht is winkelen. In het centrum is van alles te vinden op het gebied van winkels. Zo kun je in het vernieuwde Hoog Catharijne uren zoet zijn met winkels zoals H&M, MediaMarkt, C&A, Lush, Sissy Boy en nog veel meer en is de ouderwetse Steenstraat en Bakkerstraat ook nog steeds de plek waar je moet zijn om te winkelen. De Oudegracht mag natuurlijk niet vergeten worden. Daar vind je naast standaard shops allerlei leuke boetiekjes, vintage winkels, kringloopshops en concept stores.

Gebruik de VVV-bon voor een leuk cultureel uitstapje

Tot slot is het goed om te weten dat je de VVV-bon ook heel goed kunt gebruiken voor een leuk cultureel uitstapje in Utrecht. Ben je bijvoorbeeld nog nooit bij het Centraal Museum Utrecht geweest? Gebruik de VVV-bon dan bijvoorbeeld daarvoor! Of wissel de bon in voor bioscooptickets bij Pathé in Utrecht om een mooie film te kijken. En wist je dat je de VVV-bon in kunt wisselen bij de Stadsschouwburg Utrecht of bij Ticketmaster voor een concert in TivoliVredenburg? Kortom: er is van alles te doen en te beleven met de VVV-cadeaukaart!