Dumbbells en halters: onmisbaar in jouw krachttraining! Dumbbells en halters: onmisbaar in jouw krachttraining!

Dumbbells en halters: onmisbaar in jouw krachttraining!

Dumbbells en halters: onmisbaar in jouw krachttraining!
Wanneer je spiermassa op wilt bouwen, moet je de juiste oefeningen doen met de juiste materialen. Met dumbbells en haltersets krijg jij ijzersterke (arm)spieren! Waarom deze uitrusting zo belangrijk is tijdens jouw krachttraining, lees je in dit artikel.

Wanneer je spiermassa op wilt bouwen, moet je de juiste oefeningen doen met de juiste materialen. Met dumbbells en haltersets krijg jij ijzersterke (arm)spieren! Waarom deze uitrusting zo belangrijk is tijdens jouw krachttraining, lees je in dit artikel.

Waarom dumbbells essentieel zijn bij jouw workout

Met een dumbbell train jij jouw armspieren optimaal. Iedereen kan spiermassa opbouwen met een dumbbell! Een beginner zal niet zo snel 50 kilo tillen. Gelukkig kun je starten met een minder zware dumbbell, zoals 2, 5 of 10 kilo. Wat een dumbbell zo essentieel maakt, is dat je de basis legt voor allerlei trainingen en sporten. Door de armspieren te trainen, wordt een intensieve sportsessie zoals crossfit een stuk makkelijker. Daarnaast zijn dagelijkse handelingen zoals het tillen van de boodschappen of een zware wasmand met sterke armspieren geen zware klus meer!

Een ander voordeel van de dumbbell: het leent zich voor dagelijkse training op elk gewenst moment en in elke ruimte van het huis. Voor de TV, tijdens het koken of als onderdeel van een intensieve workout, met de dumbbell werk je overal aan jouw armspieren. Naast een losse dumbbell van de gewenste zwaarte, kun je ook dumbbell sets aanschaffen. Zo heb je meteen verschillende zwaartes in huis waarmee je jouw krachttraining op kan bouwen en af kan wisselen. De dumbbell is compact en neemt daarom niet veel ruimte in beslag. Om jouw dumbbells goed op te bergen, zijn er speciale koffers en dumbbell racks beschikbaar. Dat is niet alleen praktisch, maar staat nog stoer ook.

De voordelen van een halterset

Je ziet ze in elke sportschool: de halterset. En dat is niet voor niets, want een halter mag niet ontbreken bij krachttraining. Waar een dumbbell zich focust op de armen, bouw je met een halterset spiermassa op in het hele lichaam. Met een halterset train je de borst, rug, schouders, triceps en biceps en de onderarmen. Zelfs je buik- en beenspieren worden aan het werk gezet. Krachttraining op zijn best; met een halterset haal je alles uit je sportsessie!

Een halterset is ideaal voor zowel beginners als ervaren sporters. Als beginner heb je met een halterset direct verschillende schijven. Dat maakt dat je op jouw tempo jouw krachttraining vorm kunt geven. Voor de meer ervaren krachtpatsers biedt een halterset uitkomst bij het afwisselen van verschillende zwaartes. Wanneer je de training tussendoor hebt gestaakt vanwege een blessure of een vakantie, pak je het met een halterset weer snel op. Voor de échte strebers onder de sporters zijn er de olympische haltersets. Deze zijn speciaal gemaakt voor een zwaardere tak van sport: olympisch gewichtheffen.

Op wat voor manier je ook aan krachttraining doet, met een dumbbell en halterset zit je altijd goed!