Een kantoor kopen, of huren? Een kantoor kopen, of huren?

Een kantoor kopen, of huren?

Een kantoor kopen, of huren?
Het hebben van een eigen kantoor is voor veel ondernemingen van groot belang. Dit is namelijk de plek waar iedere medewerker van de onderneming zijn of haar werkzaamheden moet kunnen uitvoeren.

Het hebben van een eigen kantoor is voor veel ondernemingen van groot belang. Dit is namelijk de plek waar iedere medewerker van de onderneming zijn of haar werkzaamheden moet kunnen uitvoeren.

Nu zijn er verschillende opties als het gaat om de financiering rondom het hebben van een kantoor. De meest voorkomende opties zijn het kopen en het huren van een kantoor. Benieuwd welke van de twee opties voor jouw onderneming het meest voordelig zijn? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Kantoor huren
De populairste optie onder ondernemers is het huren van een kantoor. Dit komt met name door het feit dat je door te kiezen voor kantoor huren erg flexibel blijft. Je zit natuurlijk wel voor de looptijd van het contract vast aan de ruimte, maar na de einddatum van het contract kun je zo weer naar een nieuwe locatie verkassen. Daarnaast ga je door middel van een huurconstructie een veel minder groot financieel risico aan. Mocht het nu een periode niet zo lekker gaan met de onderneming, dan kun je er ook voor kiezen om even terug te schalen naar een kleiner of zelfs helemaal geen kantoor. Je kunt zo gemakkelijk schuiven en besparen op je maandelijkse kosten.

Kantoor kopen
Het kopen van een kantoor is eigenlijk alleen een optie voor de hele grote bedrijven. Deze kunnen het financiële risico van de aanschaf van een kantoor vaak dragen en hierdoor kan het financieel gezien ook uit om het kantoor te kopen. Met de loop der tijd zal het kantoor afbetaald worden en volledig van de onderneming zijn. Daarnaast geeft de aanschaf van een kantoor je ook tot op zekere hoogte vrijheden. Het is de ruimte van jouw onderneming dus je kunt zelf bepalen hoe het pand eruit komt te zien.

Conclusie
Zoals in veel gevallen hebben beide opties zowel voor-als nadelen. Mochten we je hierin toch willen adviseren, dan zouden wij zeker in de huidige tijd altijd kiezen voor de huur van een kantoorpand. De maatschappij digitaliseert in een rap tempo en het hebben van een fysieke werkplek voor al jouw medewerkers is allang geen vereiste meer. Door een kantoor te huren blijf je een stuk flexibeler en ga je geen enorme financiële verantwoordelijkheden aan.