Gaat FC Utrecht Europa in? Gaat FC Utrecht Europa in?

Gaat FC Utrecht Europa in?

Gaat FC Utrecht Europa in?
Stel het seizoen zou nu ten einde zijn. Met de huidige stand zou dat betekenen dat FC Utrecht zich plaatst om de play-off in de voorronde van de Europa Conference League te spelen.

Stel het seizoen zou nu ten einde zijn. Met de huidige stand zou dat betekenen dat FC Utrecht zich plaatst om de play-off in de voorronde van de Europa Conference League te spelen.

Na een seizoen zonder Europees voetbal, zou het plaatsen voor een Europese competitie weer voor mooie taferelen zorgen. Niet alleen voor de ploeg, maar ook voor de supporters die eindelijk weer de stadions in mogen. Ga je vandaag voetbal kijken? Vergeet dan niet de eerdere uitslagen en het toekomstige programma te checken.

Voorgaande seizoenen

Met ingang van het seizoen 2021/2022 heeft het Europese voetbal er een nieuwe competitie bij, de Europa Conference League. De Conference League is na de Champions League en de Europa League de grootste Europese voetbalcompetitie. FC Utrecht speelt dit seizoen niet in de Conference League en dus zijn er in deze competitie geen eerdere resultaten bekend. Toch wist Utrecht zich deze eeuw wel meermaals te plaatsten voor de Europa League. Dit gebeurde in de seizoenen 2010/11, 2013/14, 2017/18 en 2019/20. Met als hoogtepunt het behalen van de groepsfase in 2010/2011. Ook het spelen van de voorrondes is voor Utrecht geen onbekend terrein. De club speelde in 1987, 2007, 2010, 2013, 2017 en 2019 al play-offs voor Europees voetbal. 

Programma voor de resterende speelrondes

Utrecht heeft plaatsing voor de Conference League volledig in eigen handen. Wordt alles nu gewonnen, dan zijn ze zeker van een plek in de voorronde. Mocht de concurrentie veel punten verspelen dan is er zelfs nog een kleine kans dat de voorrondes van de Europa League bereikt worden. Het aankomende programma had milder kunnen zijn voor Utrecht. PSV en AZ komen allebei nog op bezoek in de Galgenwaard en Utrecht mag zelf nog afreizen naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ook een paar directe concurrenten voor Europees voetbal staan nog op de planning. NEC komt nog op bezoek en winst bij deze wedstrijd kan de kans op een plek in de voorrondes alleen maar versterken. Vitesse en AZ, die allebei hoger op de ranglijst staan, moeten ook nog verslagen worden op weg naar Europa. 

Nieuwe aanwinsten

Waar in de zomerperiode al nieuwe spelers werden aangetrokken, heeft Utrecht ook in de winterperiode nieuwe aanvullingen voor de selectie. Gedurende de winterstop heeft Utrecht zich weten te versterken met drie nieuwe aanwinsten. Henk Veerman kwam over van Heerenveen. Zowel Naoki Maeda en Thijmen Nijhuis zijn op huurbasis overgenomen, respectievelijk van Nagoya Grampus en MVV. Hiertegenover staat wel dat Utrecht enkele spelers heeft verhuurd of verkocht. Het is voor Utrecht te hopen dat deze nieuwe aanwinsten een positieve bijdrage gaan leveren op weg naar Europa, en het vertrek van spelers doen vergeten. 

De laatste speelrondes zullen erom gaan spannen. Bij goede resultaten kan dit uiteindelijk gaan leiden tot de ultieme beloning, Europa in. De situatie ziet er hoopvol uit en de kans op de voorrondes is hoog. En wat zou er nou mooier zijn dan Utrecht aanmoedigen in de stadions van Europese tegenstanders? De komende maanden zullen het antwoord brengen.