Geef jouw generatie een stem op 16 maart! Geef jouw generatie een stem op 16 maart!

Geef jouw generatie een stem op 16 maart!

Sinds 2014 is Student & Starter hét frisse geluid in de Utrechtse gemeenteraad. Met onze twee zetels bedrijven we politiek vanuit een jong perspectief en zorgen we voor nieuwe energie voor de hele stad.

Sinds 2014 is Student & Starter hét frisse geluid in de Utrechtse gemeenteraad. Met onze twee zetels bedrijven we politiek vanuit een jong perspectief en zorgen we voor nieuwe energie voor de hele stad.

We zetten ons met volle overgave in voor een levendig en duurzaam Utrecht, waar je jezelf kunt zijn en waar iedereen die dat wil een huis kan vinden. Een Utrecht dat groeit, maar haar gezelligheid en sociale veiligheid behoudt. En een Utrecht waar alle inwoners de kans hebben om hun talenten te benutten, creatief hun gang kunnen gaan en waar ruimte is voor experiment en ondernemerschap. Dát is waar onze vijftig jonge, progressieve kandidaten voor staan. 

Hoe gaan we Utrecht mooier maken?

Ons verkiezingsprogramma staat voor nieuwe energie voor Utrecht. Hieronder zetten wij onze vier belangrijkste speerpunten om Utrecht nóg mooier te maken voor jou op een rijtje. 

  1. Een betaalbaar en duurzaam thuis voor iedereen: In Utrecht kost een koopwoning gemiddeld €405.000, en zoeken 7.600 studenten een kamer. Dat moet anders! Daarom zet Student & Starter vol in op het bijbouwen van betaalbare woningen, bijvoorbeeld in Rijnenburg. We bouwen hoger én versoepelen de regels om bijvoorbeeld leegstaande kantoren om te bouwen tot woningen. Ook maken we het mogelijk om met meer vrienden in één huis te wonen..
  2. Lekker in je vel in een gezonde stad: Om jezelf te ontwikkelen is het belangrijk dat je lekker in je vel zit. In Utrecht moet je kunnen doen waar je blij van wordt, of dat nou het volgen van een mbo-studie is of het doen van vrijwilligerswerk. De coronacrisis heeft jongeren onevenredig hard geraakt; velen zaten weken in quarantaine op een kamer van een paar vierkante meter. Daarom zetten we in op een flinke verbetering van mentale gezondheid. We investeren in buurtteams, maken mentale problemen bespreekbaar en zetten ‘wachtverzachters’ in voor de tijd die je moet wachten. Want als het echt niet goed met je gaat is 10 weken op de wachtlijst voor de GGZ veel te lang.

  3. Met nieuwe energie klaar voor een duurzame toekomst: Zo’n 30.000 huizen in Utrecht zijn matig tot niet geïsoleerd. Vaak wonen daar mensen die zelf niet in een keer voldoende kunnen investeren om hun huis te verduurzamen, maar wel de dupe worden van een hoge energierekening. Daarom wil Student & Starter een isolatieprogramma, waarmee we op grote schaal huizen gaan verduurzamen. Want energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken. De energie die we wél gebruiken, wekken we zo lokaal mogelijk op. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op daken.

  4. Een gezellige stad waar wat te beleven is: Student & Starter pleit voor minder regels die levendigheid en ontspanning beperken. Wij staan voor meer (tijdelijke) terrassen en gemixte winkels, ruimte voor kunstprojecten op braakliggende gronden en we zijn tegen de nachtsluiting van parken en tegen het plaatsen van hekken rondom de muntsluis. Daarnaast is Utrecht een plek waar ruimte is om te ondernemen, bijvoorbeeld door je eigen startup op te zetten.

Voor het realiseren van deze plannen hebben we jouw hulp nodig! Stem daarom 14, 15 of 16 maart voor een frisse blik in de Utrechtse gemeenteraad, en stem Student & Starter.