Goede manieren om je energierekening te verlagen | De Utrechtse Internet Courant Goede manieren om je energierekening te verlagen | De Utrechtse Internet Courant

Goede manieren om je energierekening te verlagen

Goede manieren om je energierekening te verlagen
Energie besparen gaat niet alleen over zuiniger omgaan met energie en rekening houden met het milieu, het is ook nog eens een geweldige manier om geld te besparen. Dit kun je bijvoorbeeld al doen via de link van compare energy Netherlands.

Energie besparen gaat niet alleen over zuiniger omgaan met energie en rekening houden met het milieu, het is ook nog eens een geweldige manier om geld te besparen. Dit kun je bijvoorbeeld al doen via de link van compare energy Netherlands.

Door de energieabonnementen te vergelijken met elkaar zou het namelijk maar zo kunnen dat je al geld kunt besparen door voor een goedkoper contract te kiezen. Je kunt dit doen met behulp van de experts van Easyswitch. Daarnaast is het mogelijk om nog meer geld te besparen door je energierekening te verlagen door de onderstaande tips in te zetten.

Magnetron gebruiken

Verwarm voedsel zo vaak mogelijk in de magnetron. Dit is over het algemeen de meest efficiënte manier om voedsel op te warmen en te koken, omdat het relatief kleine formaat betekent dat een sterker niveau van warmte kan worden gericht op wat er gekookt wordt. Hierdoor is energie besparen dus mogelijk.

Slimme meter

Als je leverancier slimme meters aanbiedt aan klanten zoals jou, is het een goed idee om er een te installeren. Door duidelijk aan te geven waar je het meeste aan je energie uitgeeft, kun je stappen ondernemen om het verbruik waar mogelijk te verminderen en geld te besparen.

Muren isoleren

Of je nu spouwmuren of massieve muren heeft, beide kunnen worden geïsoleerd of opnieuw geïsoleerd om het vasthouden van warmte te stimuleren. Er zijn nu door de overheid gesteunde volledige en gedeeltelijke subsidies beschikbaar om je te helpen betalen voor isolatie als je huis spouwmuren heeft. Je kunt ook openingen tussen de vloer en plinten isoleren.

LED lampen

Er wordt veel elektriciteit gebruikt voor het verlichten van je huis, maar je kunt minder energie gebruiken door te investeren in specifieke spaarlampen, die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Je verliest hierdoor geen licht en je bespaart ook nog eens geld. Dit kun je doen door te kiezen voor LED lampen.

Timers installeren

Je buren zullen je niet bedanken voor het de hele nacht als je buitenverlichting de hele nacht aanstaat en je portemonnee ook niet. Zorg ervoor dat alle buitenverlichting op een timer staat of wordt geactiveerd door beweging, zodat ze alleen aangaan als dat nodig is. Dit kan ook handig zijn bij andere lampen in je huis.

Loskoppelen

Veel verspilde elektriciteit ontstaat doordat apparaten aangesloten blijven die niet worden gebruikt. Zelfs oplaadkabels waar niets op is aangesloten, maar nog steeds op het stopcontact zijn aangesloten, kunnen elektriciteit verspillen, dus het is vaak beter om voorzichtig te zijn door alles los te koppelen dat niet actief wordt gebruikt en de stroom om te schakelen uit bij de stekker.

Zolder isoleren

Een kwart van de warmte van je huis gaat verloren via het dak als warme lucht opstijgt en oudere woningen die al isolatie hebben, hebben mogelijk niet de aanbevolen niveaus. Dit is vooral het geval als deze in de jaren zeventig of tachtig zijn geïnstalleerd. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat je zolder goed geïsoleerd is om warmteverlies te voorkomen.