Goedkoper rijden in Utrecht? Check onze handige tips Goedkoper rijden in Utrecht? Check onze handige tips

Goedkoper rijden in Utrecht? Check onze handige tips

Goedkoper rijden in Utrecht? Check onze handige tips
Het dagelijks leven wordt alsmaar duurder. Ook in Utrecht merk je daar het nodige van. Misschien pak je tegenwoordig sneller de fiets of het openbaar vervoer in plaats van de auto om zo hoge kosten te vermijden. Maar: voor sommige afstanden is de auto toch wel onmisbaar.

Het dagelijks leven wordt alsmaar duurder. Ook in Utrecht merk je daar het nodige van. Misschien pak je tegenwoordig sneller de fiets of het openbaar vervoer in plaats van de auto om zo hoge kosten te vermijden. Maar: voor sommige afstanden is de auto toch wel onmisbaar.

Gelukkig is er een aantal handige tips en tricks waarmee je in en rondom Utrecht gewoon voordelig kunt blijven rijden. Wat dacht je van een goedkopere importauto aanschaffen waarvan de importkosten berekenen alsnog goedkoper is dan hier een auto aanschaffen of van je bestaande auto verhuren? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Voordelig rijden in een tweedehands auto in Utrecht

Wat in ieder geval een goede optie is, en waar veel mensen vaak voor gaan, is het aanschaffen van een oudere tweedehands auto. Oudere auto’s zijn namelijk niet alleen goedkoper in aanschaf, maar ook in gebruik. Je hoeft er niet de duurste verzekering voor af te nemen, omdat zo’n auto dan in verhouding niet meer waard is. Het aanbod in tweedehands auto’s is ook enorm: er is daardoor altijd wel een auto beschikbaar voor jouw budget.

Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat een oudere auto wat meer kosten met zich mee kan brengen qua onderhoud. Let je daar echter op bij het kopen van een tweedehands auto dan kun je over het algemeen echt een stuk goedkoper uit zijn. Beschik je al over een goede auto die een dagje ouder is? Investeer dan in die auto om zo voordeliger uit te zijn. De kans is groot dat je op die manier minder geld kwijt bent dan wanneer je een andere tweedehands auto aan zou schaffen.

Laat een auto importeren uit Duitsland voor minder geld

Wil je liever wél in een nieuwe auto rijden, maar maakt het je niet zoveel uit dat dat een tweedehands auto betreft? In zo’n geval ben je alsnog veel geld kwijt voor een occasion. Dat geldt in ieder geval als je zo’n auto in Nederland aanschaft. Het is aan te raden om vanuit Utrecht eens over de grens met onze oosterburen te kijken. Je kunt namelijk voor een fijne prijs auto’s laten importeren uit Duitsland; auto’s die nog in perfecte staat zijn.

Wat veel mensen niet weten, is dat je hier duizenden euro’s mee kunt besparen wanneer je het vergelijkt met dezelfde soort occasions in Nederland. Over geld besparen op autorijden gesproken! Uiteraard heb je ook nog eens ruim de keuze: op dasimport.nl zie je een duidelijk voorbeeld van een uitgebreid aanbod van occasions die je vanuit Duitsland kunt laten importeren. Doe je dat via zo’n bedrijf dan hoef je zelf nergens aan te denken, want alles wordt voor je geregeld.

Bespaar geld op benzine door te weten wanneer je moet tanken

Wanneer je al over een auto in Utrecht beschikt en vooral geld wil besparen op je eigen ritjes en autogebruik dan is het aan te raden om eens goed te kijken naar de dagen en momenten waarop je tankt. De benzineprijs is het afgelopen jaar ontzettend aan het fluctueren, waarbij we écht hoge benzinekosten hebben gehad. Ook nu de kosten weer wat meer op een gemiddeld niveau liggen, is het goed om te weten dat je alsnog geld kunt besparen op het tanken zelf.

Let er bijvoorbeeld op waar je gaat tanken: doe dat liever in dorpjes dan direct langs de snelweg. Tankstations langs de snelweg rekenen gegarandeerd de hoogste prijs, omdat mensen daar sowieso wel benzine nodig hebben en het dus zullen betalen. Ook in de stad zijn er verschillende plekken waar je goedkoop kunt tanken, zoals bij de Jaarbeurs en in de wijk Overvecht. Vermijd maandag als tankdag en tank liever op zaterdag als je kosten wil besparen.

Verhuur je auto aan buurtgenoten via diverse platforms

Tot slot is er nog iets dat wellicht interessant kan zijn wanneer je goedkoper wil rijden in Utrecht. Wat dacht je van het verhuren van je auto aan buurtgenoten zodat jouw autokosten omlaag gaan? Er zijn tegenwoordig verschillende platforms via waar je je auto kunt verhuren aan mensen in de buurt. Hierbij kies je uiteindelijk zelf altijd of een aanvraag wel of niet wordt goedgekeurd.

Het voordeel hiervan is dat je een (klein) zakcentje kunt verdienen waardoor je eigen kosten voor het gebruik van de auto lager worden. Daarnaast past het verhuren van je eigen spullen heel goed in de alsmaar duurzamer wordende samenleving. Er zijn al zoveel auto’s in en rondom Utrecht te vinden die een groot deel van de week stil blijven staan. In zo’n geval is je auto delen een hele groene en slimme keuze!