Graffiti in Utrecht: fun gegarandeerd Graffiti in Utrecht: fun gegarandeerd

Graffiti in Utrecht: fun gegarandeerd

Graffiti in Utrecht: fun gegarandeerd
Nog niet zo lang geleden was graffiti een synoniem voor vandalisme. Maar steeds meer mensen zien het als een kunstvorm. In Utrecht zijn daarom een aantal plekken waar je graffiti kunt bekijken én maken. Wij vertellen je meer in dit artikel!

Nog niet zo lang geleden was graffiti een synoniem voor vandalisme. Maar steeds meer mensen zien het als een kunstvorm. In Utrecht zijn daarom een aantal plekken waar je graffiti kunt bekijken én maken. Wij vertellen je meer in dit artikel!

Ontstaan van Graffitifun

Michel Steers (1989) is de oprichter van Graffitifun, de place to be als het aankomt op kunstzinnig bezig zijn met graffiti. Waar het vaak nog een negatieve lading geeft, wil hij juist toffe workshops aanbieden waarin respect voor andermans spullen hoog in het vaandel staat. Graffiti is namelijk een echte kunstvorm en het biedt een heleboel (jonge) mensen en kinderen vertier. Ooit begonnen in de straten van Amsterdam Zuidoost, heeft Graffitifun in de laatste 15 jaar ook een gevestigde naam gekregen in Utrecht (met veel lokale artiesten die een mooie aanvulling zijn hiervoor). 

Grootste graffiti aanbieder van Europa

Al bijna 20 jaar is Graffitifun een bekende in de graffiti en streetart scene en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de grootste graffiti aanbieder van Europa. Met meer dan 32 artiesten werkt Graffitifun door heel Nederland en internationaal. Daarnaast zijn ze ook nog eens marktleider in het geven van graffiti workshops en maken graffiti muurschilderingen in opdracht van hun klanten. Een uitgebreid en indrukwekkend portfolio is te bekijken op de website. Wat ze willen uitdragen is dat graffiti een kunstvorm is en dat de kunstenaars dus echte artiesten zijn. In ons Utrecht is er een fantastische eyecatcher en bezoekerstrekpleister: een Graffitifun Hall of Fame met een heleboel meters aan graffiti walls. Wil je ook graag een plekje op deze wall of een eigen graffiti paneel maken met een echte graffiti artiest, dan kun je een graffiti workshop Utrecht boeken en aan de slag gaan. Je kunt overigens ook in Amsterdam een Graffitifun Hall of Fame vinden, voor als je een keertje een uitstapje wilt maken richting 020. 

Hobbyisten met liefde voor de kunst

Omdat men bij Graffitifun de workshops geeft als hobby naast een andere baan, kunnen zij het allemaal heel aantrekkelijk aanbieden op de markt. Denk aan de aantrekkelijkste prijzen tegen het meest uitgebreide en uitdagendste workshopprogramma wat je kunt vinden in deze categorie. 24/7 klaarstaan voor de klant heeft ertoe geresulteerd dat er nu een enthousiast team staan van meer dan 32 artiesten. In 15 jaar is er nog nooit een workshop, kinderfeestje of een opdracht geannuleerd! Zekerheid waar je als (potentiële) klant op wilt en moet kunnen rekenen.
Ook voor de voetbal supporters van Utrecht heeft FC Utrecht Graffitifun opdracht gegeven in 2022 om een leuk programma op te zetten met een graffiti workshop reeks en een spandoek maken tijdens de wedstrijd FC Utrecht – AZ.  

Internationaal ook een succes

Er wordt ook internationaal gewerkt. Zo heeft Graffitifun ook al workshops op hun naam staan van wel duizend man in steden zoals Parijs, Milaan, Brussel en Ibiza. Toch werkt men voornamelijk in Nederland en België en zijn er ook al diverse media die Graffitifun aan de televisiekijkers hebben voorgesteld. Het betreft hier grote(re) kanalen als RTL4, RTLZ, SBS6, Hart van Nederland, Videoland, BZT show, NPO en Fresh FM!