Groen om je heen: een goed idee! | De Utrechtse Internet Courant Groen om je heen: een goed idee! | De Utrechtse Internet Courant

Groen om je heen: een goed idee!

Groen om je heen: een goed idee!
Groen om je heen: je wordt er rustig van en het vermindert stress. Redenen dus om planten en bloemen aan te schaffen!

Groen om je heen: je wordt er rustig van en het vermindert stress. Redenen dus om planten en bloemen aan te schaffen!

Decoratie

De lange, gure wintermaanden liggen weer achter ons en dat betekent dat we vaak zin hebben om, voordat de zomer echt begint, ons huis weer eens goed op te ruimen en ons interieur aan te passen. Gelukkig hoef je niet altijd grote en dure zaken te kopen om verandering teweeg te brengen. Wist je dat kleine aanpassingen in je huis ook al grote effecten kunnen hebben? Een verandering van accessoires en decoratie, kan een kamer er al heel anders uit laten zien. denk bijvoorbeeld aan nieuwe fotolijstjes, een nieuw vloerkleed of de aanschaf van planten. Planten staan niet alleen leuk, ze hebben ook verschillende voordelen.

Gezond

Wist je dat het gezond is om planten in je huis te hebben? Uit divers onderzoek is gebleken dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in je huis. De planten maken namelijk de lucht in je huis zuiver en daarnaast zorgen ze ook voor zuurstof. Handig!

Rust

En nog een ander voordeel van planten: door planten om je heen te hebben, zul je minder stress gaan ervaren. Het is namelijk gebleken dat je rustig wordt van een groene kleur om je heen. Als dat geen goede reden is om extra planten aan te schaffen! Ook wanneer je op een kantoor werkt kan het dus een tip zijn om ook daar planten neer te zetten. Heb je veel stress op je werk of heb je het erg druk? Plaats verschillende planten en je zult merken dat je gemoedstoestand er een stuk beter van wordt.

Verzorging

Wel vinden veel mensen het lastig om planten te onderhouden. Elke plant heeft ook een andere verzorging nodig, dus het kan inderdaad een klus zijn om de plant niet dood te laten gaan. sommige planten hebben erg vaak water nodig, terwijl andere planten maar heel af en toe water hoeven te hebben. Gelukkig zijn kunstplanten tegenwoordig bijna niet meer van de echte planten te onderscheiden.

Kunstplanten

Het voordeel van kunstplanten is dat deze geen onderhoud nodig hebben. Kunstplanten zijn daardoor een handige vervanger van echte planten, omdat je deze bijvoorbeeld geen water hoeft te geven. Ook zijn ze niet afhankelijk van een bepaalde hoeveelheid licht. Je kunt deze plant dus op elke gewenste plek neerzetten en toch de voordelen ervaren van de levende planten. Je zult je alsnog rustig voelen wanneer je de groene kunstplant naast je ziet.

Groen om je heen is dus een goed idee.