Groene energie zonder zonnepanelen Groene energie zonder zonnepanelen

Groene energie zonder zonnepanelen

Groene energie zonder zonnepanelen
Veel mensen zijn aan het nadenken over hoe zij kunnen zorgen voor het klimaat. Afval scheiden, een auto die minder verbruikt kopen, halogeenlampen vervangen voor ledlampen. Veel mensen kiezen er ook voor om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen.

Veel mensen zijn aan het nadenken over hoe zij kunnen zorgen voor het klimaat. Afval scheiden, een auto die minder verbruikt kopen, halogeenlampen vervangen voor ledlampen. Veel mensen kiezen er ook voor om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen.

Niet iedereen heeft het budget om zonnepanelen te laten plaatsen. Gelukkig is het bij Pure Energie mogelijk om wél voor 100% groene energie te kiezen, ook als je geen zonnepanelen op het dak hebt of een windmolen in de tuin. En deze stroom komt gegarandeerd uit Nederland.

 

Fossiele brandstoffen

Het belangrijkste verschil tussen groene en grijze energie is dat grijze energie wordt gewonnen uit brandstoffen die op kunnen raken. Dit zijn bijvoorbeeld kolen, gas en olie. Daarnaast is er voor het omzetten van deze fossiele brandstoffen naar energie sprake van heel veel CO2-uitstoot. Fossiel brandstof heeft deze naam te danken aan het feit dat het brandstof is dat is ontstaan door de resten van dierlijk en plantaardig leven in het geologisch verleden van de aarde.

Je kunt daarom wel redeneren dat deze stoffen op den duur op gaan raken. Groene stroom, wat wordt gewonnen uit de zon en de wind, maar bijvoorbeeld ook dankzij water, raakt nooit op. De wind zal altijd blijven waaien en de zon blijft schijnen. Daarnaast is er bij het omzetten van wind- en zonkracht weinig of geen CO2-uitstoot. Groene energie is dus een duurzame en milieuvriendelijke keuze.

Windenergie

Windenergie wordt opgewekt door de wieken van een windmolen die ronddraaien. Hierdoor gaat de rotor draaien, die aangesloten is op een generator. Deze generator wekt de stroom op. Eigenlijk kun je het vergelijken met de dynamo op een fiets: als de band begint te draaien, begint de dynamo te draaien en wordt er stroom opgewekt, want jouw fietslamp gaat branden. De nieuwste generatie windmolens levert verbluffende resultaten: één windmolen kan 15 miljoen kWh per jaar opleveren en daarmee 5000 huishoudens per jaar van energie voorzien.

Zonne-energie

Zonne-energie is afkomstig uit het licht van de zon. Ook op bewolkte dagen wekken zonnepanelen energie op. Zonnepanelen bestaan uit twee lagen met zonnecellen. Door het zonlicht wordt daar elektrische spanning opgewekt. Met behulp van een omvormer wordt de gelijkstroom omgezet naar wisselstroom. Mensen met zonnepanelen hebben lagere energiekosten.

Wanneer zij te veel stroom opwekken, wordt dit teruggeleverd aan de energiemaatschappij. Pure Energie werkt met het principe dat de door de klant teruggeleverde energie weer wordt doorgezet naar andere huishoudens. Hierdoor is het dus voor iedereen mogelijk om zelf zonne-energie, dus groene stroom te gebruiken. Daarnaast beheert Pure Energie windparken en zonneparken.

Pure Energie

Wanneer je een groene energieleverancier zoekt, is Pure Energie een goede oplossing. Zij zijn door de Consumentenbond en WISE al voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier. 91% van de klanten beveelt hen aan. Ook volgens Gaslicht.com is Pure Energie de beste leverancier in 2021. Bij hen ben je ervan verzekerd dat je altijd 100% pure en Nederlandse groene stroom ontvangt. Met hun projecten willen ze het mogelijk maken om iedereen van groene stroom te voorzien.