Handelen in Cryptocurrency Handelen in Cryptocurrency

Handelen in Cryptocurrency

Handelen in Cryptocurrency
Wat is Bitcoin? Het aantal online transacties neemt steeds meer toe. Ook het wantrouwen naar de banken toe vertoont een stijgende trend na de financiële crisis van 2008. De vraag naar een nieuw digitaal betaalmiddel bleef maar toenemen. Dit digitaal betaalmiddel zou parallel moeten kunnen bestaan naast de al bestaande financiële systemen. Bitcoin was het antwoord op de vraag naar het nieuwe digitaal betaalmiddel. Je kan het zien als een digitale vorm van geld zoals wij die kennen.

Wat is Bitcoin?

Het aantal online transacties neemt steeds meer toe. Ook het wantrouwen naar de banken toe vertoont een stijgende trend na de financiële crisis van 2008. De vraag naar een nieuw digitaal betaalmiddel bleef maar toenemen. Dit digitaal betaalmiddel zou parallel moeten kunnen bestaan naast de al bestaande financiële systemen. Bitcoin was het antwoord op de vraag naar het nieuwe digitaal betaalmiddel. Je kan het zien als een digitale vorm van geld zoals wij die kennen.

In de wereld zijn er maar ruim 21 miljoen Bitcoins en worden ontwikkeld door mensen met zeer krachtige computers die complexe berekeningen doen. Alle transacties die met Bitcoin worden gedaan worden bijgehouden in de blockchain. Deze blockchain staat niet op een centrale plaat maar is verspreid onder duizenden computers wereldwijd.

Zo heb je ook Bitcoin Prime. Dat is een een crypto handelsbot die hulp aanbiedt aan handelaren als het gaat om het uitvoeren van automatisch koop- en verkooporders. Dit systeem werkt op AI (Artificial Intenlligence). Het is een aangedreven algoritme waarbij er geen natuurlijke personen (mensen) bij betrokken zijn. Het is in staat om marktgegevens te lezene en te analyseren en is ook in staat handelsbeslissingen te kunnen nemen.

 Hoe werkt BTC

Bitcoin is een computerbestand en wordt opgeslagen in een zogenaamde digitale wallet of portemonnee applicatie. Deze kan je vinden op je computer of smartphone. Je kan de Bitcoin ook verhandelen. Men kan de Bitcoin of een deel daarvan sturen naar anderen. Omdat elke transactie wordt geregistreerd in de blockchain is het mogelijk om de Bitcoins te traceren. Dit maakt het mogelijk om te voorkomen dat mensen Bitcoins uitgeven die ze niet hebben of kunnen kopiëren of om betalingen ongedaan te maken.

Wat is de Blockchain?

Er wordt beweerd dat de uitvinding van Blockchain wel de grootste uitvinding genoemd kan worden na de uitvinding van het internet. Er zijn steeds meer bedrijven die overgaan om de technologie van Blockchain te verkennen en deze eventueel te gebruiken om data en transacties veilig op te slaan.

Blockchain kan gezien worden als een database waar men transacties kan opslaan. Het kan gaan om verschillende soorten transacties. Het kan gaan om betalingen met de digitale munt maar ook om belangrijke gegevens tussen twee mensen uit te wisselen zoals, diploma’s, eigendomsbewijzen of contracten. Wat ze gemeen hebben is dat de blokjes informatie digitaal ondertekend is door de beide partijen. Er komt geen derde partij erbij kijken en de informatie wordt gelijk opgeslagen in de database.

De Crypto wallet

Je kan de crypto wallet eigenlijk zien als een soort van bankrekening. Hierop kan je dan je digitale financiën opslaan. Net zoals je een e-mail hebt om je online berichten te beheren heb je ook een crypto wallet nodig om je crypto financiën te beheren. Je crypto wallet heeft twee sleutels, een public key en een private key. Je public key stuur je naar mensen om crypto valuta te ontvangen. Je private key geeft je de volledige rechten om toegang te krijgen tot je crypto wallet. Heel belangrijk is dat jij alleen toegang hebt tot je private key. Je kan het vergelijken met het wachtwoord van je bijvoorbeeld je e-mailadres. 

Factoren die effect hebben op de prijs van Bitcoin

De prijs die aan de Bitcoin wordt gegeven wordt geïnspireerd door het marktprincipe. Ook hier speelt de verhouding tussen vraag en aanbod een belangrijke rol. Er zijn wel enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van de Bitcoin.

Marktprincipe

Als de vraag naar Bitcoin groter is dan het aanbod zal de prijs van Bitcoin automatisch stijgen. Aan de andere kant is het ook zo dat wanneer het aanbod groter is dan de vraag de prijs dan ook weer zal dalen. De Bitcoin zal dan gekocht worden wanneer de koers laag is en deze zullen dan weer verkocht worden wanneer het weer in waarde begint te stijgen.

De media heeft een belangrijke rol

De prijs van de Bitcoin wordt ook sterk beïnvloedt door de verschillende nieuwsberichten. Toen in het nieuws positief werd gesproken over de Bitcoin was er een stijging in de waarde te zien. Aan de andere kant was het ook zo dat toen de nieuwsberichten minder lovend waren over de Bitcoin, deze dan ook in waarde daalde. Het is dus gebleken dat de prijs van Bitcoin niet alleen afhankelijk is van sommige grootbezitters maar nog steeds sterk afhankelijk is van het breder publiek. Het groter publiek laat zich vaak beïnvloeden door specialisten. Als er ook nog enkele paniekreacties en andere menselijke factoren zich aanmelden mag het dan toch wel duidelijk zijn dat de media een vrij grote rol vervult in de prijsbepaling van de Bitcoin.

 Acceptatie bij een breder publiek

Een andere factor die de prijs van de Bitcoin bepaald is de acceptatie van veel meer mensen. Wanneer het blijkt dat veel meer winkels de Bitcoin als betaalmiddel gaan gebruiken en accepteren en steeds meer mensen een crypto wallet gaan gebruiken, dan zal uiteraard de prijs van de Bitcoin gaan stijgen. Ook het overheidsbeleid speelt een belangrijke rol op de prijs van de Bitcoin. In de landen waar de overheid de cryptomunten reguleert zal het vertrouwen en de vraag ernaar toenemen. Aan de andere kant zijn er ook landen die maatregelen treffen tegen de cryptomunt omdat ze denken dat de Bitcoin de economie van het land uit balans zal brengen. Dit zal ook zorgen voor een daling in de koerswaarde van de Bitcoin.