Hoe bet365 uitgroeide tot de grootste bookmaker ter wereld Hoe bet365 uitgroeide tot de grootste bookmaker ter wereld

Hoe bet365 uitgroeide tot de grootste bookmaker ter wereld

Hoe bet365 uitgroeide tot de grootste bookmaker ter wereld
Bet365 is de grootste bookmaker ter wereld. Begonnen in 2000 in Stoke-on-Trent door de familie Coates, groeit het bedrijf snel uit tot een online sportweddenschappen magnaat. In elk land waar je legaal kunt wedden, kom je Bet365 tegen.

Bet365 is de grootste bookmaker ter wereld. Begonnen in 2000 in Stoke-on-Trent door de familie Coates, groeit het bedrijf snel uit tot een online sportweddenschappen magnaat. In elk land waar je legaal kunt wedden, kom je Bet365 tegen.

Hoe is het bedrijf in zo’n korte tijd zo gegroeid en wie staat er achter het succes van dit Britse gokbedrijf? Lees hier alles over Bet365, zoals de beste bonus en waarom je het beste bonus code VVBONUS kunt gebruiken.

De switch van traditionele betting shops naar online

Vader Peter en kinderen John en Denise Coates bezitten zo’n 90% van de Bet365 aandelen. Hoewel Bet365 nu het grootste online platform is voor sportweddenschappen, bezat de familie eerder ook al sinds 1974 een keten wedkantoren. Denise Coates had het idee om online te gaan in 2000 en toen er in 2001 een lening van 15 miljoen pond geregeld werd, begon ze met haar team aan het bouwen van een online gokimperium. Dat verliep zo goed dat in 2005 werd besloten de fysieke wedkantoren te verkopen voor 40 miljoen pond en de lening direct af te betalen.

Met het resterende geld breidt de familie Coates de online activiteiten van bet365 verder uit en activeren ze goksites in meerdere landen. Behalve sportweddenschappen wordt er ook casino spellen en poker aangeboden. Elk jaar komen er weer meer spelers en nieuwe landen bij.

Degelijke software, goede odds en promoties

Als je dagelijks tienduizenden weddenschappen wilt verwerken in honderden landen tegelijk, heb je natuurlijk een site nodig die dat aankan. Daarbij is het ook belangrijk dat je qua odds altijd interessant bent. Bet365 heeft een betrouwbaar systeem ontwikkelt dat tienduizenden weddenschappen per minuut kan verwerken en waar je altijd competitieve odds kunt vinden. 

Een andere reden waarom veel spelers voor bet365 kiezen is het enorme aanbod aan bookmaker bonussen. Zo krijg je via Voetbal Vandaag een exclusieve Bet365 bonus code voor Nederland voor een welkomstbonus welke kan oplopen tot wel €100. Daarnaast krijg je via deze website ook nog 200 euro extra pokerbonus. Het zijn dit soort bonussen waardoor spelers zich aanmelden bij deze goksite. Dat is al ruim 20 jaar het geval en dat voorlopig ook wel zo blijven.

Sponsorships in verschillende sporten en landen

Bet365 verloochend haar afkomst niet. Het bedrijf uit Stoke-on-Trent is nog altijd gevestigd in de stad waar het allemaal begon. Behalve het feit dat het daar de grootste werkgever is, is bet365 ook eigenaar van het stadion waar voetbalclub Stoke City speelt. Daarnaast prijkt de naam van de bookmaker ook op de rood witte shirts van de club uit de Engelse Championship. Ook in de Premier League sponsort het maar liefst vier clubs: Leicester CIty, Newcastle United, West Brom en Wolverhampton. 

In 2019 sponsorde Bet365 ruim de helft van alle La Liga clubs.Villareal en Athletic Club zijn slechts twee van de tien clubs die op dat moment een sponsordeal hebben met bet365. Daarnaast is bet365 bij de grootste wedstrijd te zien op de shirts van de voetbalclubs en op reclameborden in het stadion.

Behalve voetbal is bet365 ook te zien bij basketbal, darts en eSports. Zo werken ze constant aan het vergroten van naamsbekendheid.

Gepersonaliseerde content voor elk land

Bet365 is dan wel een Brits bedrijf, ze spreken de taal van elk land waar ze actief zijn. In Nederland speel je dus op een Nederlandse website, met bookmaker bonussen voor Nederlanders en een Nederlandse klantenservice. Bet365 kreeg de vergunning van de Kansspelautoriteit in oktober 2021 en is sindsdien een legale Nederlandse bookmaker.

Iedereen kan in zijn eigen taal spelen en hoeft dus perfect Engels te spreken. Bet365 was één van de eerste bookmakers die vertaalde content opleverde en hierdoor groeide het aantal buitenlandse spelers aanzienlijk. Inmiddels zijn er zo’n zes miljoen spelers actief in ruim 200 landen.