Hoe gaat mijn plat dak zo lang mogelijk mee? Hoe gaat mijn plat dak zo lang mogelijk mee?

Hoe gaat mijn plat dak zo lang mogelijk mee?

Hoe gaat mijn plat dak zo lang mogelijk mee?
Je hebt een plat dak en bent benieuwd hoe deze zo lang mogelijk mee gaat. In dit artikel lees je hoe de juiste dakbedekking en goed onderhoud ervoor zorgt dat je plat dak een lange levensduur heeft.

Je hebt een plat dak en bent benieuwd hoe deze zo lang mogelijk mee gaat. In dit artikel lees je hoe de juiste dakbedekking en goed onderhoud ervoor zorgt dat je plat dak een lange levensduur heeft.

De juiste dakbedekking

Eén van de belangrijkste dingen bij een plat dak is dat je de juiste dakbedekking hebt. Zo is een bitumen dakbedekking zeer populair en geliefd bij dakdekkers. Bitumen dakbedekking kan de wisselende weersomstandigheden in Nederland goed aan en heeft een levensduur van wel 30 jaar. Wanneer je graag een bitumen dakbedekking wilt op je oude dak, dan moet je jouw oude dak vervangen. Het voordeel van jouw oude dak vervangen door een bitumen dakbedekking, is dat je tegelijkertijd kunt isoleren. Zo houd je in de herfst en winter de warmte langer binnen, wat uiteindelijk weer scheelt in de energiekosten. Het vervangen van je dak voor een bitumen dakbedekking is een klus die je niet zelf kunt doen. Hiervoor schakel je het beste een dakdekker Eindhoven in; een professioneel dakdekkersbedrijf met de ervaring en de juiste materialen van de beste kwaliteit. Zo weet je zeker dat je de juiste dakbedekking voor je plat dak krijgt.

Op tijd onderhoud uitvoeren

Het vervangen van je dakbedekking voor een bitumen bedekking of een plat dak met bitumen dakbedekking laten bouwen zorgt al voor een langere levensduur van het dak. Daarnaast is het erg belangrijk dat je met regelmaat aan onderhoud doet. Het dak controleren op scheurtjes, verschoven of kapotte dakpannen en het dak goed schoonhouden zijn voorbeelden van dakonderhoud. Bij een plat dak is het met name belangrijk dat water goed weg kan lopen. Na een regenbui blijft het water makkelijker liggen op een plat dak dan op een hellend dek. Door ervoor te zorgen dat het water goed weg kan lopen, voorkom je dakschade en eventuele lekkages.

Wat te doen bij schade

Soms ontstaat er ondanks een dakbedekking van goede kwaliteit en regelmatig onderhoud toch schade aan het dak, bijvoorbeeld na een storm. Het is belangrijk dat je snel actie onderneemt wanneer een stom over het huis geraasd heeft. Maak het dak goed schoon; verwijder takken, bladeren, mos en ander vuil dat niet op het dak hoort. Wees daarnaast alert op water. Loopt het niet weg? Dan is het goed om zo snel mogelijk het water weg te halen. Het kan lastig zijn om dit zelf doen. Daarnaast wil je in de toekomst voorkomen dat het water weer blijft liggen na een storm of hevige regenbui. Schakel daarom een professioneel dakdekkersbedrijf in, zoals Eigenhuis Dakdekkers. Zij geven advies en repareren je dak bij schade. Daarnaast kunnen ze een gratis dakinspectie uitvoeren en kun je het onderhoud van je dak door hen laten doen. Handig!