Comfortabel kleden begint met een goede basis. Dat ondergoed comfortabel moet zitten is een feit. U draagt het namelijk elke dag. Maar hoe kiest u als consument het juiste ondergoed?
In dit artikel geven we daarvoor een stappenplan. Want u draagt dagelijks ondergoed en dan moet het natuurlijk ook fijn zitten. Comfortabel ondergoed is dus een goede investering. Let daarbij op uw daadwerkelijke maat, elastiek, de stof en de prijs.
Meet de taille en heupen op
Als eerste is het goed om te weten wat de maat is van de taille en heupen. Gebruik een meetlint om de natuurlijke taille en het volste deel van de heupen te meten, zodat u de comfortabelste maat voor je lichaam kunt kiezen. Houd het meetlint parallel aan de grond wanneer u de heupen meet. Doe dit meerdere keren totdat maten overeenkomen. Zo weet u zeker dat u de juiste afmetingen heeft.
Kies stevig elastiek en vermijd strak ondergoed
Ondergoed dat afzakt zorgt voor irritatie. Zorg daarom voor ondergoed met stevig elastiek in de tailleband. Het ondergoed blijft dan goed op zijn plek zitten. Vermijd daarnaast ook te strak ondergoed. Dit zorgt voor bobbels onder je kleding en kan schaafwonden en irritatie veroorzaken door de wrijving. Elk ondergoed dat te strak zit kan sporen op de huid achterlaten. Het ademt ook niet goed. Dus te strak ondergoed kan ook leiden tot problemen in de gezondheid.
Kies voor katoenen ondergoed die ademt
Als u comfortabel ondergoed zegt, dan zegt u katoen! Deze stof is erg ademend omdat er geen vocht in de stof opgesloten zit. Daardoor wordt het niet zweterig en daardoor krijgen mogelijke infecties geen ruimte. Vooral vrouwen kunnen door ondergoed last krijgen van schimmelinfecties. Katoenen ondergoed is dan een goede oplossing. Deze stof zorgt ook voor mindere schuren of huiduitslag. Katoen heeft dus voor uw draagcomfort en gezondheid meerder voordelen.
Kies voor een elastische synthetische stof
Katoenen ondergoed is zoals eerder gezegd erg comfortabel, maar onder kleding ziet het er niet soepel uit. Een slanker model van elastisch, synthetisch materiaal is dan fijner. Voorbeelden hiervan zijn nylon, lycra of spandex. Zorg er dan wel voor dat het kruis is beschermd met katoen om te zorgen dat deze plek extra comfortabel is. Daarnaast loopt men dan minder kans op infecties.
Ga niet direct voor goedkoop
In grote lijnen weet u nu hoe u comfortabel ondergoed kiest. Maak daarbij ook de keuze voor een goed en toekomstbestendig merk. Ondergoed kan snel slijten en daardoor kunnen er snel gaten in uw onderkleding ontstaan. Dat is natuurlijk niet fijn en zorgt ervoor dat u na enige tijd opnieuw ondergoed moet kopen. Kies daarom niet snel voor een goedkoop merk. Goedkoop is uiteindelijk een dure koop in dit geval. Heeft u veel geld besteed aan ondergoed? Dan kunt u daarna het altijd compenseren met bijvoorbeeld een goedkoop terras in de Utrechts binnenstad.
Wilt u na het kopen van nieuw ondergoed uw oude ondergoed kwijt? Denk dan bijvoorbeeld aan daklozen. Zij zoeken nog vaak ondergoed en zijn blij met giften.