Hoe vind ik een garage voor de APK in Utrecht? Hoe vind ik een garage voor de APK in Utrecht?

Hoe vind ik een garage voor de APK in Utrecht?

Hoe vind ik een garage voor de APK in Utrecht?
Iedere autobezitter komt vroeg of laat in aanraking met de APK keuring. Aangezien deze keuring verplicht is, wil je deze natuurlijk zo voordelig mogelijk laten uitvoeren.

Iedere autobezitter komt vroeg of laat in aanraking met de APK keuring. Aangezien deze keuring verplicht is, wil je deze natuurlijk zo voordelig mogelijk laten uitvoeren.

Op www.mijngarage.nl kan je terecht voor de keuze uit een APK keuring die het beste bij jouw auto en budget past.

Wat gebeurt er tijdens de APK keuring?

In de garage wordt de auto gecontroleerd op een aantal punten. Deze houden grotendeels verband met veiligheid en milieu, aangezien een APK controle gericht is op behoud en verbetering van de verkeersveiligheid en het tegengaan van milieuvervuiling. De volgende aspecten worden meegenomen tijdens de APK keuring:

De bandenspanning: de banden dienen een profieldiepte van minimaal 1,6 millimeter te hebben. Een juiste bandenspanning is onmisbaar voor behoud van een goede plaats op de weg en het voorkomen van een klapband.

Verlichting: alle verlichting dient te werken en op de goede manier te zijn afgesteld. Alle verlichting moet de juiste kleuren bezitten en er mag geen vocht aanwezig zijn.

Remmen: de remmen dienen naar behoren te werken, de remschijven dienen de juiste dikte te bezitten en er wordt gecontroleerd op roestvorming.

Vloeistoffen: er dient voldoende koel-, ruitenwisser- en remvloeistof aanwezig te zijn. Dit geldt eveneens voor het oliepeil.

Autogordels: op elke zitplaats in de auto dient een gordel aanwezig te zijn. Deze dient goed te sluiten, de gordel mag niet beschadigd zijn en moet blokkeren wanneer de auto plots tot stilstand komt.

Uitlaat: er wordt gecontroleerd op de uitstoot van roet of CO2 bij respectievelijk diesel- of benzineauto’s. Ook wordt gekeken of de uitlaat goed vastzit en mag deze geen lekken vertonen.

Wat kan ik doen om de juiste APK garage in Utrecht te vinden?

Er zijn vele APK-garages in Utrecht en omgeving. Het kan daarom lastig zijn om de juiste keuze te maken. Op www.mijngarage.nl kan je van tevoren alle garages bij jou in de buurt vergelijken op prijzen en beoordelingen. Wanneer je een garage op het oog hebt, kan je via de website gelijk een afspraak maken voor jouw APK keuring. Bij alle garages die zijn aangesloten bij de website, wordt een all-in prijs gehanteerd. Hierdoor kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Ook is het belangrijk om na te gaan of de garage is aangesloten bij de BOVAG. Garages met een BOVAG keurmerk dienen aan bepaalde voorwaarden te voldoen en geven garantie wanneer er zich binnen een bepaalde tijd toch een probleem voordoet bij je auto. Zo kan je na de APK met een gerust hart weer de weg op.

Hoe kies ik een voordelige garage uit voor een APK in de omgeving van Utrecht?

De kosten voor een APK-keuring in Utrecht liggen gemiddeld tussen de 20 en 60 euro. Echter, wanneer er mankementen worden ontdekt waar reparaties voor benodigd zijn, kunnen de kosten flink oplopen. Daarom is het belangrijk om van tevoren goede afspraken te maken met de garage over eventuele reparaties en de daarbij komende kosten. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de uiteindelijke prijs en komen er geen onverwachte kosten om de hoek kijken.