Hoe vind je een betrouwbare oppas aan huis in Utrecht? Hoe vind je een betrouwbare oppas aan huis in Utrecht?

Hoe vind je een betrouwbare oppas aan huis in Utrecht?

Hoe vind je een betrouwbare oppas aan huis in Utrecht?
Stockfoto
Utrecht is een van de snelst groeiende steden van Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat in Utrecht woont al heel wat jaren toeneemt. Dat zijn niet alleen studenten die uit alle hoeken en gaten van Nederland komen; er worden ook iedere dag tientallen baby’s in Utrecht geboren!

Utrecht is een van de snelst groeiende steden van Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat in Utrecht woont al heel wat jaren toeneemt. Dat zijn niet alleen studenten die uit alle hoeken en gaten van Nederland komen; er worden ook iedere dag tientallen baby’s in Utrecht geboren!

Als je net een kindje hebt gekregen of al meerdere kinderen in huis rond hebt lopen, is het een fijn idee om af en toe even wat voor jezelf of met je partner te kunnen doen. Jullie komen tot de conclusie dat een oppas thuis in Utrecht wel van pas zou komen. De vraag is alleen: een betrouwbare oppas gezocht; waar moet je dan zijn? In dit artikel geven we je enkele tips voor je zoektocht.

Weet wat je wensen rondom een nieuwe oppas zijn

Voordat je op zoek gaat, is het goed om te weten wat je wensen omtrent een oppas zijn. Zoek je een oppas voor af en toe of heb je iemand nodig die elke week op een of meerdere vaste dagen op je kind(jes) komt passen? Wie weet vind je het ook wel prettig om iemand in te huren die jou kan helpen met kleine klusjes thuis of met de kinderen, zoals het ophalen van de kinderen van school en het klaarmaken van avondeten. Denk daar dus goed over na. Schrijf je wensen duidelijk op, zodat de zoektocht naar een passende oppas soepeler verloopt en je des te sneller resultaat zal hebben.

Vraag eens rond in je eigen netwerk voor een oppas

De meeste mensen vinden het een fijn idee om een oppas in te schakelen die ze via een vriend(in) of familielid kennen en waar iemand dus al ervaring mee heeft. Of ze gaan voor iemand die in de buurt woont, zoals een buurmeisje dat wat extra geld wil verdienen. Wanneer je af en toe een oppas nodig hebt, zodat je een avondje uit kunt gaan met (of zonder!) partner is het zeker een aanrader om te kijken of er iemand in je netwerk beschikbaar is. Voor een vaste oppas kan dat natuurlijk ook, maar is de kans vaak wat kleiner dat je iemand kunt vinden.

Kijk naar ervaring en leeftijd van oppas in Utrecht

In dat geval is het aan te raden om eens te kijken op een zogeheten oppasplatform. Ook voor oppas in Utrecht kun je hier gebruik van maken. Het grote voordeel hiervan is dat je direct kunt zien hoe oud je eventuele volgende oppas is en hoeveel ervaring diegene heeft. Ook lees je vaak al meer over wie diegene is, waar hij of zij blij van wordt en andere zaken waar je meer van wil weten voordat je iemand uitnodigt voor een gesprek. Het gebruik van een platform is sowieso aan te raden wanneer je niemand in de directe omgeving kunt vinden die geschikt is als oppas.

Ga altijd op zoek naar recensies en referenties

Een van de voordelen van zo’n platform is namelijk dat je direct meer kunt lezen over mensen die je kunt inhuren als oppas in Utrecht. Er staan namelijk meestal recensies over de oppas bij van mensen die diegene eerder al eens hebben ingehuurd. Dat is ideaal, want eerlijk is eerlijk: persoonlijke referenties of aanraders zijn altijd het beste! Op die manier krijg je al een beetje een beeld van een persoon en kom je meer te weten over hoe diegene werkt en wat voor persoon het is. Op basis daarvan is het waarschijnlijk gemakkelijker om een goede keuze te maken.

Ontmoet de mogelijke oppas in een kennismakingsgesprek

Nadat je een overzicht hebt gezien van meerdere oppassen die wellicht iets voor je kunnen betekenen, moet je een selectie maken met een of meerdere mensen in de buurt. Ook dat is gewoon mogelijk via een online platform waar je een oppas kunt vinden. Na je selectie neem je contact op met diegene of meerdere personen en plan je een gesprek in om te kijken met wie het klikt. Je hoeft dus niet meteen vanuit online contact over te gaan op direct een avondje oppassen, maar je kunt eerst iemand leren kennen om zo te kijken of diegene betrouwbaar is en natuurlijk of er een match is.

Stel een proefperiode in voor je eigen gevoel

Heb je iemand gevonden waarmee een wederzijdse klik is? Superfijn om zo een oppas in Utrecht te kunnen vinden. Stel voordat jullie echt van start gaan een proefperiode voor; gewoon om te kijken of de samenwerking van alle kanten bevalt. Het is ook voor de oppas van belang dat hij of zij zich op de plek voelt. Mocht er iemand uiteindelijk niet tevreden zijn, dan kun je opnieuw op zoek gaan naar iemand die bij jullie gezin past. Met de tips in dit artikel is de kans op een match bij een oppas in Utrecht echter groot!