Investeren in vastgoed, waar moet je aan denken? Investeren in vastgoed, waar moet je aan denken?

Investeren in vastgoed, waar moet je aan denken?

Investeren in vastgoed, waar moet je aan denken?
Investeren kan op vele manieren, zoals in vastgoed. Vastgoed omvat de grond en de gebouwen op deze grond. Dit kan dus bijvoorbeeld een bedrijfspand zijn, een woning of een gebouw.

Investeren kan op vele manieren, zoals in vastgoed. Vastgoed omvat de grond en de gebouwen op deze grond. Dit kan dus bijvoorbeeld een bedrijfspand zijn, een woning of een gebouw.

Investeren in vastgoed kan op diverse manieren, als je een veel vermogen hebt, kan je zo investeren. Daarnaast kan je ook een vastgoedfinanciering aanvragen. Met zo’n financiering kun je een pand kopen met geleend geld en deze vervolgens verhuren. Een bekende investering is een eigen bedrijfspand kopen. Een bedrijfspand financieren kan ook met een vastgoedfinanciering.

Bedrijfspand financieren

Een investering in vastgoed kan een bedrijfspand zijn. Investeren in een bedrijfspand en deze vervolgens verhuren aan bedrijven is een bekende manier van investeren. Een bedrijfspand financieren doe je vaak met een zakelijke hypotheek. Je kunt een vastgoedfinanciering aanvragen bij de bank, maar tegenwoordig is dat wat lastiger geworden door de Basel reguleringen. Zo’n hypotheek werd vroeger vaak door de bank aangeboden, maar door regulering en wetgeving is dit aanzienlijk lastiger geworden. Dan kun je altijd nog kijken naar alternatieve financiers, want sommigen gaan verder waar banken stoppen. Zij willen de vastgoedfinanciering misschien wel ondersteunen. Net als bij een zakelijke hypotheek financieren vastgoedfinanciers maximaal 70% tot 80% van het aankoopbedrag van een bedrijfspand.

Waarom je zou moeten investeren?

Geld maakt geld, dat is wel algemeen bekend. Daarom is investeren zo populair. Een investering in vastgoed levert aan twee kanten rendement op. Het eerste rendement is de huuropbrengst en het tweede rendement is de meerwaarde van het pand. De huurinkomsten zorgen voor een constante geldstroom die vervolgens weer gebruikt kan worden om de hypotheek elke maand te betalen. Of om weer nieuwe investeringen te doen in extra vastgoed. Investeren is dus een hele slimme manier om je geld uit te geven en weer te verdienen. Hoe begin je met investeren in vastgoed?

  • Basis kennis opdoen over investeren in vastgoed.
  • Oriënteren op de lokale vastgoedmarkt.
  • Zoeken naar een aankoopmakelaar.
  • Lijst bijhouden van de woningen die interessant zijn.
  • Bezichtigingen inplannen.
  • Financiering aanvragen.

Dit is het begin van investeren in vastgoed, het is altijd een goed idee om je nog verder in te lezen om het te begrijpen!

Investeren in vastgoed met een financiering

Een vastgoedfinanciering kan je dus helpen met investeren als je zelf het geld niet zo hebt liggen. Zulke grote bedragen heeft niet iedereen op de bank staan namelijk. Dan is zo’n financiering toch een hele fijne uitkomst. Je moet wel vaak een deel van het bedrag zelf inleggen. Het minimum is rond de 20%. Investeren in vastgoed heeft vele voordelen en het is een hele slimme manier om geld te beleggen. Verdiep je er in, ga investeren en zet je geld slim in. Investeren in vastgoed is een goed idee. Kijk vandaag nog of je een financiering kan krijgen.