Je eigen thuiswerkplek creëren | De Utrechtse Internet Courant Je eigen thuiswerkplek creëren | De Utrechtse Internet Courant

Je eigen thuiswerkplek creëren

Je eigen thuiswerkplek creëren
Thuiswerken is inmiddels heel normaal geworden. Als je zelf ook veel thuiswerkt is het belangrijk om in huis een plekje te creëren wat je als je kantoor kan beschouwen. Een comfortabele werkplek is van groot belang, het is hierdoor niet verstandig om alsmaar aan de eettafel te blijven werken.

Thuiswerken is inmiddels heel normaal geworden. Als je zelf ook veel thuiswerkt is het belangrijk om in huis een plekje te creëren wat je als je kantoor kan beschouwen. Een comfortabele werkplek is van groot belang, het is hierdoor niet verstandig om alsmaar aan de eettafel te blijven werken.

Een fijne werkplek verhoogt namelijk de productiviteit, de inspiratie en gemoedstoestand. Mocht je nog geen fijne plek in huis hebben om productief aan te kunnen werken, delen we hier graag wat tips.

Een vaste plek

Door een vaste werkplek in huis te creëren zorgt dit voor een verhogende productiviteit. In principe kan je overal in huis een werkplek creëren, denk hierbij aan een plekje op zolder, in de loze ruimte onder de trap of in de aanbouw. Maar kies vooral een plek waar je je fijn voelt en waar er voldoende lichtinval is. Als je dan ook nog een plek hebt waarbij je niet afgeleid kan worden, zal dit zeker je concentratie verhogen. Om deze concentratie vervolgens te behouden is het belangrijk om je werkplek overzichtelijk te maken en te houden. Zorg er dus voor dat het niet een bende is op je werkplek maar ook niet op je bureau.

Meubilair

Zorg dat je een goede bureautafel, bureaustoel en zithouding hebt, zodat je na een lange thuiswerkdag geen klachten krijgt als rug- en nekpijn. De juiste werkhouding is namelijk heel belangrijk en dat begint bij een goed bureau samen met een bureaustoel. Het bureau moet voornamelijk functioneel zijn en voor jou op de goede hoogte afgesteld zijn. Bij een bureaustoel is het belangrijk dat je armen en benen op 90 graden zitten, zo heb je de perfecte zithouding. Tegenwoordig is er steeds meer keuze in goede bureaustoelen dus kijk hier vooral naar en probeer uit wat voor jou het lekkerst zit.

Sfeer

Creëer sfeer bij je werkplek door verschillende decoratie toe te voegen. Zorg wel dat het niet teveel wordt, de werkplek moet er namelijk vooral rustig en geordend uitzien. En daarnaast kan teveel decoratie ook zorgen voor afleiding. Bij de decoratie kan je denken aan: planten, lampjes, fotolijstjes en kunstgras. Planten geven extra zuurstof aan de ruimte en zorgen ook direct voor wat kleur binnen je werkplek. De lampjes en fotolijstjes zijn enkel aankleding en dit kan je dan ook naar wens aanschaffen.

Om je werkplek nog extra kleur te geven kan je dus ook kunstgras kopen . Kunstgras wordt voornamelijk buiten het huis toegepast maar kan ook zeker in het huis worden toegepast. Kunstgras is namelijk een schoon product. Viezigheid is gemakkelijk te verwijderen met de stofzuiger en hierdoor is het hygiënisch voor kinderen en huisdieren. Je kunt het kunstgras onder je werkplek leggen of een zithoekje naast je bureau creëren om tijdens je pauze even te kunnen zitten.

Er zijn genoeg mogelijkheden om je thuiswerkplek zo fijn mogelijk in te richten. Een plekje in je huis omtoveren tot werkplek zal niet zoveel tijd in beslag nemen. Je kunt je werkplek zo groots inrichten als jezelf wilt maar wat voornamelijk voorop staat, is dat het een fijne plek is en hierdoor de productiviteit verhoogt.