Je mobiel ontsmetten, dat doe je met deze tips | De Utrechtse Internet Courant Je mobiel ontsmetten, dat doe je met deze tips | De Utrechtse Internet Courant

Je mobiel ontsmetten, dat doe je met deze tips

Je mobiel ontsmetten, dat doe je met deze tips
Je neemt je smartphone overal mee naartoe. Tijdens het eten wordt de mobiel bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt, terwijl we ook regelmatig de telefoon in onze handen hebben tijdens een toiletbezoek. Daarnaast gaat de smartphone natuurlijk ook mee als je naar het werk gaat of om boodschappen gaat.

Je neemt je smartphone overal mee naartoe. Tijdens het eten wordt de mobiel bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt, terwijl we ook regelmatig de telefoon in onze handen hebben tijdens een toiletbezoek. Daarnaast gaat de smartphone natuurlijk ook mee als je naar het werk gaat of om boodschappen gaat.

Met andere woorden, die mobiele telefoon wijkt geen seconde van je zijde. Alsnog zul je het wel even op publieke plekken neerleggen, wat echt bronnen van bacteriën zijn. Het is dus verstandig om je mobiel zo nu en dan grondig te reinigen, wat op het moment vanwege het coronavirus al helemaal van belang is. Ditzelfde geldt ook voor je portofoon , wat je net zoals je smartphone met de onderstaande tips kunt schoonmaken.

Stof, zand en kruimels verwijderen

Elke smartphone heeft een aansluiting of zelfs meerdere aansluitingen. Hierin kan een koptelefoon gekoppeld worden of een oplader. In deze gaatjes kunnen zand, stof en kruimels zich eenvoudig ophopen. Het is van belang om dit eerst te verwijderen zodat ze geen krassen op je mobiel kunnen maken als je verder gaat met het schoonmaken. Je kunt dit doen door een paar keer hard te blazen in de gaten. Als je het grondiger aan wilt pakken dan kun je zelf eenvoudig een handig hulpmiddel creëren. Zo kun je een paperclip pakken en deze recht buigen. Rol het uiteinde om een paar laagjes plakband met de plakkende kant naar buiten. Hierdoor heb je een mini stoffer gemaakt voor je smartphone. Ga wel voorzichtig te werk.

Juiste doekje en schoonmaakmiddel

Vervolgens kun je een doekje pakken. Dit moet geen krassen achterlaten op je smartphone, wat een microvezeldoek bijvoorbeeld niet zal doen. Je kunt zo’n doekje eenvoudig online kopen, maar ook in de meeste supermarkten en huishoudwinkels zijn microvezeldoekjes verkrijgbaar. Je kunt het doekje een beetje vochtig maken, wat zal helpen om etensresten en vette vingerafdrukken te verwijderen van je mobiele telefoon. Daarnaast zul je ook gewoon flink moeten boenen met ronde bewegingen. Als je je smartphone echt hygiënisch schoon wilt krijgen dan is het verstandig om hiervoor een speciale spray in te zetten. Zo zou je een alcoholvrije spray kunnen gebruiken die normaal gesproken ingezet wordt bij het reinigen van smart Tv’s. Spuit dit op het doekje, dus niet rechtstreeks op je telefoon. Telefoons of portofoons reinigen maakt nogal een verschil, daarom is het belangrijk om altijd eerst de adviezen van de fabrikant op te volgen.

Het begint bij jezelf

Een schone smartphone zal toch echt bij jezelf beginnen. Met andere woorden: handen wassen! Regelmatig je handen wassen zal namelijk echt helpen om je mobiele telefoon schoon te houden, net als de andere apparaten zoals je mobilofoon. Na een toiletbezoek, een nies of een bezoekje aan de supermarkt is het dus echt aan te raden om even je handen te reinigen. Dit is in de huidige pandemie natuurlijk van belang. Een hoesje om je telefoon is tevens slim. Hierdoor zul je voorkomen dat er veel stofjes in je smartphone komen. Als je nog een stapje verder wilt gaan en je mobiele telefoon 100 procent vrij van bacteriën wilt maken dan zou je de Phonewash kunnen gebruiken.