Klussen met het mooie weer? Dit heb je nodig | De Utrechtse Internet Courant Klussen met het mooie weer? Dit heb je nodig | De Utrechtse Internet Courant

Klussen met het mooie weer? Dit heb je nodig

Klussen met het mooie weer? Dit heb je nodig
Wanneer de zon weer begint te schijnen gaat het kriebelen. Je krijgt zin om schoon te maken en om je huis en tuin of balkon op te knappen. Want wees eerlijk, in de winter laat je het er een beetje bij zitten.

Wanneer de zon weer begint te schijnen gaat het kriebelen. Je krijgt zin om schoon te maken en om je huis en tuin of balkon op te knappen. Want wees eerlijk, in de winter laat je het er een beetje bij zitten.

Dan heb je niet echt zin om lekker de handen uit de mouwen te steken om in en om je huis te klussen. Misschien komt het omdat de zonnestralen ze extra goed belichten, maar als je zo om je heen kijkt zie je allerlei dingetjes die je aandacht nodig hebben. Dus wat let je? Bestel een makita set en begin gewoon bij de eerste klus.

Zijn het de latjes om je laminaat mee af te werken die al een paar maanden op je liggen te wachten? Wordt het nu echt tijd om de trap te schuren en te lakken? Kan die muur wel een nieuw kleurtje gebruiken? En vergeet buiten niet hé. Ruim eerst dode bladeren en afgevallen takken op en je zult zien dat er van alles onder vandaan komt.

Een spijl van het tuinhekje is doormidden. Het terras heeft een rotte plank die vervangen moet worden. Boormachine, schuurmachine, afkortzaag, cirkelzaag nodig? Je haalt Makita bij Gereedschappencentrum.nl . Naast goed gereedschap heb je enthousiasme nodig om klussen te fixen. Wij vertellen wat je nog meer goed kunt gebruiken.

Kluslijstje

Voordat je begint is het heel belangrijk om een kluslijstje te maken met de volgorde van de werkzaamheden, benodigde materialen en gereedschappen. Ga naar je bouwmarkt (dat kan natuurlijk ook online) en werk de hele lijst af. Op die manier weet je zeker dat je alles hebt en dat je niet continu in de auto of op de fiets hoeft te stappen om weer iets te halen dat je vergeten bent. Dat vertraagt het proces alleen maar. Weet je niet helemaal zeker wat je allemaal precies nodig hebt? Vraag het de specialisten van de bouwmarkt of kijk klusvideo’s op Youtube.

Doe het samen

Samen klussen gaat beter en is bovendien gezelliger dan in je eentje. Vraag bijvoorbeeld één van je huisgenoten om mee te helpen. Ook als je partner of kind helemaal niet zo handig is kan hij of zij wel degelijk meedoen. Materialen en gereedschappen aangeven kan iedereen. En misschien leren ze ook nog wat van je. Op die manier hebben jullie echt samen de klus geklaard en dat geeft iedereen in huis voldoening.