Linkbuilding voordelen | De Utrechtse Internet Courant Linkbuilding voordelen | De Utrechtse Internet Courant

Linkbuilding voordelen

Linkbuilding voordelen
Iedereen met een website weet: SEO is onmisbaar. SEO helpt om jouw vindbaarheid als bedrijf te vergroten, meer (potentiële) klanten te verkrijgen en om jouw bedrijf te laten groeien. De belangrijkste factoren van SEO zijn:

Iedereen met een website weet: SEO is onmisbaar. SEO helpt om jouw vindbaarheid als bedrijf te vergroten, meer (potentiële) klanten te verkrijgen en om jouw bedrijf te laten groeien. De belangrijkste factoren van SEO zijn:

  • Het plaatsen van kwalitatief sterkte content.
  • Het hebben van een technisch goede website.
  • Het gebruik maken van goede en relevante backlinks.

Backlinks zijn namelijk voor maar liefst 50% verantwoordelijk voor waar Google jouw in de zoekresultaten plaatst. Je kan dus stellen dat backlinks onmisbaar zijn voor jouw website. Maar wat houden backlinks eigenlijk in? Bij linkbuilding worden er bijvoorbeeld links geplaatst op externe websites van andere bedrijven. Dit dienen dan goede websites te zijn met relevante content aan jouw website. De links die hierop worden geplaatst verwijzen naar jouw website waardoor er meer bezoekers naar jouw site gestuurd worden. Daarnaast zal Google jouw site hoger beoordelen als jij door een hoog gewaardeerde site wordt genoemd op één van hun pagina’s. Deze links zijn backlinks. Hoe meer goede backlinks naar jouw website verwijzen, hoe beter de resultaten.

Blackhat linkbuilding

Linkbuilding is een stuk ingewikkelder dan het lijkt. Het is niet genoeg om simpelweg zo veel mogelijk links te plaatsen. Google stelt namelijk bepaalde eisen aan deze links. Daarnaast moet het op Google overkomen alsof deze links op een natuurlijke manier verkregen zijn. Als Google doorheeft dat jij aan het linkbuilden bent of dat je je misschien niet aan de richtlijnen van Google houdt, kan je een penalty verwachten. Het niet houden aan de richtlijnen van Google bij linkbuilding wordt Black Hat linkbuilding genoemd. Wanneer iemand zich bezig houdt met Black Hat praktijken, maken zij bijvoorbeeld gebruik van irrelevante links of gestolen of slechte content. De gevolgen hiervan kunnen vrij dramatische effecten hebben op jouw bedrijf. Jouw site zal namelijk drastisch zakken in de zoekmachine, waardoor je minder goed te vinden bent. Hierdoor neemt het verkeer naar jouw website ook af. Uiteindelijk kan dit zorgen voor minder omzet. Dit wil je dus absoluut voorkomen. Zo’n penalty van Google kan niet zelf verwijderd worden. Het enige wat je er tegen kan doen, is je fout proberen te herstellen door hetgeen te veranderen waar Google je op heeft gestraft. Wanneer je dit recht hebt gezet, bijvoorbeeld door irrelevante links te verwijderen, kan je een verzoek tot heroverweging aanvragen. Google kijkt dan opnieuw naar jouw site en zal hopelijk dit keer een andere beoordeling geven.

Waarom uitbesteden

Er zijn veel factoren waar je op moet letten bij linkbuilding en daarbij wil je natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk de richtlijnen van Google overschrijdt. Daarnaast kost linkbuilding veel tijd wat je ook op andere manieren in je bedrijf kan steken. Daarom doe je er verstandig aan om het linkbuilden over te laten aan een bureau die over de juiste kennis en ervaring beschikt. Wanneer je linkbuilden uitbesteedt aan een bureau zoals Webton kan je erop vertrouwen dat jij de beste resultaten krijgt en hoef je je zich geen zorgen te maken over mogelijke penalty’s van Google. Webton zorgt ervoor dat de autoriteit en waarde van je website verhogen, dat je meer organisch verkeer naar je website krijgt en dat je zo hoog mogelijk in de zoekmachine eindigt, om zo jouw vindbaarheid te vergroten. Neem geen risico en bespaar kostbare tijd. Neem contact op met ons. Wij helpen je graag om de beste linkbuildingstrategie te voor jouw website te maken en zo je bedrijf te laten groeien.