Nieuwe douche? Hier moet je aan denken! Nieuwe douche? Hier moet je aan denken!

Nieuwe douche? Hier moet je aan denken!

Nieuwe douche? Hier moet je aan denken!
Is je douche aan vervanging toe en mag je eindelijk op zoek naar een nieuwe, stijlvolle douche? Er zijn enkele punten waar je aan moet denken, wanneer je een nieuwe douche aanschaft. Wil je weten welke punten dit zijn? Lees dan snel verder!

Is je douche aan vervanging toe en mag je eindelijk op zoek naar een nieuwe, stijlvolle douche? Er zijn enkele punten waar je aan moet denken, wanneer je een nieuwe douche aanschaft. Wil je weten welke punten dit zijn? Lees dan snel verder!

Kies je voor een douchecabine of inloopdouche?

Wie op zoek is naar een nieuwe douche, zal eerst moeten bepalen voor welk type douche hij of zij kiest. Er zijn twee typen douches verkrijgbaar. Je kunt namelijk kiezen voor een douchecabine of een inloopdouche.

Een douchecabine is een dichte ruimte, waarbij de achtermuur als douchewand kan functioneren. Daarnaast kun je kiezen voor een complete cabine, welke compleet geleverd wordt met achterwanden. De overige wanden bestaan uit glas. De cabine sluit je af met een douchedeur.

Een inloopdouche is een open ruimte, die wordt afgeschermd met een nis of een enkele douchewand. Bij een inloopdouche heb je geen last van opstaande randen of drempels. Dit maakt een inloopdouche uitermate geschikt voor kleine kinderen en personen die slecht ter been zijn.

Het juiste type douchedeur

Kies je voor een douchecabine? Houd er dan rekening mee dat de douchedeur de juiste kant op draait. Wanneer douchedeuren de verkeerde kant op draaien, kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld het badkamermeubel of aan de badkamerdeur. Daarnaast kan ook de douchedeur zelf schade oplopen.  

Ga je voor een douchevloer of voor een douchebak?

Wie kiest voor een inloopdouche, zal snel op een tegelvloer uitkomen. Voor een mooi geheel, kies je ervoor om de vloertegels in de badkamer door te laten lopen in de douche. In combinatie met een glazen douchewand, lijkt je badkamer hierdoor optisch groter dan hij daadwerkelijk is.

Heb je gekozen voor een douchecabine? Dan kun je kiezen voor een douchecabine die direct op de douchevloer geplaatst wordt. Daarnaast kun je ervoor kiezen een complete douchecabine met douchebak in de badkamer te plaatsen.

Houd er bij een tegelvloer rekening mee dat douchegoten niet standaard meegeleverd worden. Douchegoten zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen. Voor elke badkamer is er dus wel een geschikte douchegoot te vinden. 

Verschillende soorten douchekoppen

Een douche zonder douchekop is onbruikbaar. Word je nieuwe douche niet compleet met toebehoren geleverd? Dan zul je deze zelf uit moeten kiezen. Er zijn verschillende typen douchekoppen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een regendouche, een standaard douchekop of een waterbesparende douchekop.

Wist je dat een regendouche niet op elke ketel aangesloten kan worden? De meeste regendouches kunnen alleen op een moderne ketel worden aangesloten, omdat deze beschikken over voldoende waterdruk. Beschikt je woning over een oude ketel? Controleer de waterdruk dan voor je de regendouche aanschaft, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.