Professionele portretfoto’s laten maken in Utrecht Professionele portretfoto’s laten maken in Utrecht

Professionele portretfoto’s laten maken in Utrecht

Professionele portretfoto’s laten maken in Utrecht
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit geldt zeker voor de tijd van nu, met de opkomst van social media. Een foto op je CV, op je social mediapagina’s of in je reclame-uitingen, je kunt bijna niet meer zonder. 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit geldt zeker voor de tijd van nu, met de opkomst van social media. Een foto op je CV, op je social mediapagina’s of in je reclame-uitingen, je kunt bijna niet meer zonder. 

Het verschil tussen selfies en professionele portretfoto’s

Een professionele fotograaf is in staat om je zo over te laten komen zoals je zelf wilt. Ben je woonachtig in Utrecht en wil je weten waarom? Marcel Schenk, fotograaf Utrecht, legt uit wat het verschil maakt:

“Vrijwel iedereen die actief is op social media maakt selfies. De een gebruikt een handige selfiestick, de ander schiet zijn zelfportretten uit de losse pols. Als je grote hoeveelheden selfies vergelijkt, vallen je een aantal zaken op. De belichting is zelden optimaal. Selfies uit de hand zorgen vaak voor een vertekening van je gezicht, omdat je gewoon van té dichtbij je foto maakt. Wie zichzelf in een bepaalde achtergrond wil fotograferen, zorgt vaak voor een compositie die onrustig overkomt. Dit speelt al helemaal wanneer je snel moet fotograferen”, aldus de fotograaf Utrecht. “Een professionele fotograf pakt dit anders aan. Allereerst heeft een goede fotograaf oog voor belichting en weet hij als geen ander hoe hij de optimale lichtomstandigheden moet creëren. Een goede fotograaf die portretfoto’s maakt met een mooie achtergrond, besteedt tijd aan de compositie, zodat je foto een correcte balans vertoont en daarmee rust uitstraalt. Daarnaast weet een portretfotograaf dat het van cruciaal belang is dat jij als gefotografeerde zoveel mogelijk ontspannen voelt”.

Ontspannen fotograferen voor het mooiste resultaat

Verder legt de fotograaf Utrecht uit hoe je het mooiste resultaat kunt bereiken. “Topmodellen weten precies hoe ze moeten omgaan met de camera. Er zijn nou eenmaal mensen die echt fotogeniek zijn en er zijn mensen die van zichzelf denken dat ze nooit mooi op een foto komen te staan. Maar dat klopt gelukkig niet. Iedereen kan fotogeniek zijn; het komt aan op de communicatie tussen fotograaf en gefotografeerde. Een professionele fotograaf zal veel tijd besteden om je volledig te laten ontspannen en ziet vanuit zijn ervaring met portretfoto’s welke belichting, welke houding en welke situatie het beste bij je past, zodat ook jij er op je best uitziet. Een portretfoto van een vakkundig fotograaf laat je op een natuurlijke en aantrekkelijke manier stralen”.

Een professionele fotograaf bewijst zijn meerwaarde

De ervaren fotograaf Utrecht is ervan overtuigd dat een professionele fotograaf veel meerwaarde biedt. “Een mooie fotoshoot van jou en je familie. Een professionele fotoshoot tijdens een feest of jubileum. Een huwelijksreportage om nooit te vergeten. Dit alles is mogelijk, als je gebruikmaakt van een fotograaf die niet alleen beschikt over topklasse apparatuur en precies weet hoe belangrijk achtergrond en belichting is, maar ook een ruime ervaring heeft met het fotograferen van mensen. Die combinatie zorgt voor de mooiste foto’s”. Marcel Schenk, fotograaf Utrecht, nodigt je uit om een kijkje te nemen op zijn website en je te laten overtuigen als je de haarscherpe en vooral sprekende portretten van anderen ziet. Dit ligt ook binnen jouw handbereik en mogelijkheden. Ook jij kunt er zo sprekend en aantrekkelijk uitzien op een portretfoto.