Snel duidelijkheid en zekerheid over soa’s Snel duidelijkheid en zekerheid over soa’s

Snel duidelijkheid en zekerheid over soa’s

Snel duidelijkheid en zekerheid over soa’s
Nicolai Blokland (32) heeft sinds twee maanden een nieuwe relatie. De twee zijn nu exclusief en daarom wil Nicolai graag weten of hij soavrij is.

Nicolai Blokland (32) heeft sinds twee maanden een nieuwe relatie. De twee zijn nu exclusief en daarom wil Nicolai graag weten of hij soavrij is.

“Het geeft veel rust om een relatie te hebben na een paar jaar scharrelen”, vertelt Nicolai. “Om zeker te weten dat echt álles goed zit tussen ons, besloten mijn partner en ik twee weken terug allebei een complete soa-test te doen. Ik ging dus op zoek naar een betrouwbare en snelle test.”

De wachttijd bij de GGD blijkt helaas lang te zijn. Nicolai zoekt verder en vindt een laboratorium dat hem binnen een paar dagen aan zekerheid kan helpen. Hij kan de soa-testen deels thuis doen en deels op een bloedafnamelocatie in de buurt. Met zijn drukke leven – hij heeft een fulltimebaan en veel sociale verplichtingen – is dat voor Nicolai een uitkomst.

Helemaal oké

Nicolai laat zich, op advies van de online keuzetool van Directlab Online, testen op gonorroe en chlamydia en op syfilis, hiv en hepatitis-B. De twee combinatietesten bij elkaar kosten hem nog geen 125 euro en binnen een week na zijn oriëntatie is al duidelijk dat hij niets onder de leden heeft.

Ook zijn vriend is getest en oké bevonden. Nicolai is blij dat hij zo snel weet hoe het ervoor staat. “We zijn van plan om heel lang en gelukkig samen te blijven, maar als ik ooit weer moet testen, weet ik waar ik het doe.”

Betrouwbare soatests

De (thuis)tests van Directlab Online zijn officiële medische tests zoals bij de huisarts. De monsters gaan naar een professioneel laboratorium voor onderzoek. De uitslagen hiervan worden beoordeeld door specialisten en gaan gepaard met een advies voor de verstandigste vervolgstap.

Een test van Directlab Online is verkrijgbaar zonder indicatie of verwijzing en de uitslag volgt binnen drie werkdagen. Directlab Online voldoet aan de kwaliteitseisen van Soa Aids Nederland, is geaccrediteerd en wordt ondersteund door onder meer National eHealth Living Lab, SAN Centra voor Medische Diagnostiek en nationale accreditatie-instantie RvA.

Zelf een soatest doen? Aarzel niet en bestel via DirectlabOnline.nl

‘We wilden zeker weten dat echt álles goed zit tussen ons’