Snel fit worden | De Utrechtse Internet Courant Snel fit worden | De Utrechtse Internet Courant

Snel fit worden

Snel fit worden
Iedereen wil snel fit worden, maar helaas gaat het niet op de één op andere dag. Veel mensen schrijven zich in voor de sportschool met een bepaald doel. Helaas gaat het vaak niet zoals je zou willen. In deze blog kun je lezen hoe snel ga je resultaat kunt zien, is voeding belangrijk en over het thuis trainen. 

Iedereen wil snel fit worden, maar helaas gaat het niet op de één op andere dag. Veel mensen schrijven zich in voor de sportschool met een bepaald doel. Helaas gaat het vaak niet zoals je zou willen. In deze blog kun je lezen hoe snel ga je resultaat kunt zien, is voeding belangrijk en over het thuis trainen. 

Hoe snel zie je resultaat?

De snelheid van het zien van je resultaat verschilt per persoon. Het kan liggen aan de volgende factoren: je fysieke conditie, de doelen die je aan jezelf hebt gesteld en je motivatie. Als je ergens naar toe wilt werken dan is het goed om doelen te stellen voor jezelf, omdat je zo meer motivatie hebt om het doel ook te behalen. Ook de ene persoon gaat het sneller dan bij een ander vanwege je lichamelijke conditie. Als je vet wilt verliezen dan speelt voeding een cruciale rol. Doordat je moet opletten op de calorieën, maar ook of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je conditie wilt opbouwen dan is het verstandig om twee keer per week conditietraining te doen. Rustdagen zijn hier wel essentieel bij.

Na een dag intensief gesport te hebben dan kun je de volgende dag wel gaan wandelen. Waardoor je nog steeds actief bent maar niet intensief bezig bent. Als je graag meer spieren wilt opbouwen dan heb je veel energie nodig, waardoor je lichaam ook meer vet gaat verbranden. Hierbij is het heel erg belangrijk om je lichaam rust te gunnen voor ongeveer 2 á 3 dagen. Sportresultaten zie je na ongeveer 2 maanden resultaat. Dit is niet gegarandeerd, omdat het bij sommige langer duurt. Je lichaam zal wel al fitter en sterker worden.

Is voeding belangrijk?

Voeding is ontzettend belangrijk als je jouw doelen wilt bereiken. Ieder doel heeft een ander soort caloriebehoefte. Als je wilt afvallen dan is het belangrijk om onder je caloriebehoefte te zitten. Door een voedingsschema voor jezelf op te stellen krijg je de juiste hoeveelheid binnen. Gezond eten is ontzettend belangrijk, doordat je daar de meeste energie uit haalt. Als je alleen maar veel frituur bijvoorbeeld eet dan krijg je niet de juiste voedingsmiddelen binnen, waardoor je laag in je energiebehoefte kunt zitten.

Hierdoor is het goed om als allereerst kritisch te kijken met wat je allemaal binnenkrijgt. Soms kun je door enkele kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Ook is het goed om kritisch te kijken naar je alcohol inname, omdat alcohol je spieren kan afbreken. Al met al is voeding ontzettend belangrijk om naar te kijken als je een doel wil bereiken.

Thuis trainen

Als je thuis gaat trainen dan is het fijn als je goede trainingsmateriaal hebt waarmee goed kunt trainen. Zo is een loopladder goed voor je coördinatie en conditie of als je met een sportmaatje gaat sporten kun je pionnen uitzetten om je coördinatie ook te verbeteren. Verder kun je door resistance bands ook workouts zwaarder maken, waardoor je beter je spieren kunt uitdagen. Al met al is het goed om goede trainingsmaterialen aan te schaffen zo weet je zeker dat ze lang meegaan en dat ze van goede kwaliteit zijn.