Tips om een steentje bij te dragen aan een leuke leefomgeving | De Utrechtse Internet Courant Tips om een steentje bij te dragen aan een leuke leefomgeving | De Utrechtse Internet Courant

Tips om een steentje bij te dragen aan een leuke leefomgeving

Tips om een steentje bij te dragen aan een leuke leefomgeving
Jouw leefomgeving leuker maken? Zo kun je jouw steentje bijdragen

Jouw leefomgeving leuker maken? Zo kun je jouw steentje bijdragen

Wil je jouw leefomgeving leuker maken? Dan zijn er verschillende manieren waarop ook jij een steentje kunt bijdragen. Er zijn vast zaken die je beter vindt kunnen, maar waarbij je niet zo goed weet wat je hier precies aan kunt doen. Wij hebben enkele manieren voor je opgezocht om jouw leefomgeving te verbeteren, zodat je precies ziet wat er zoal mogelijk is op dit gebied. Lees snel verder voor meer informatie en ga meteen aan de slag met onze handige tips.

Volg een WMO consulent opleiding
Met een WMO consulent opleiding kun je een mooi steentje bijdragen aan je leefomgeving. Iemand die WMO consulent is, handelt namens de gemeente zorgvragen voor individuele wmo voorzieningen af. De WMO is ook wel de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’. Deze wet streeft ernaar om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wanneer iemand niet goed meer zelfredzaam is, kan de WMO consulent worden ingeschakeld voor een voorziening op maat. Zo kan deze zorgen voor huishoudelijke hulp, persoonlijk vervoer of een traplift op maat. De WMO consulent bepaalt welke voorziening aan de aanvrager wordt toegekend. Je zal dus veel met ouderen werken en zij weten jouw gezelschap en ondersteuning zeker te waarderen.

Volg een opleiding omgevingswet

Een andere manier om een steentje bij de tragen aan je leefomgeving, is om de opleiding omgevingswet te volgen. De Omgevingswet moderniseert en bundelt via een wet alle wetten voor de leefomgeving. Het doel hierbij is om de regels voor ruimtelijke ontwikkeling eenvoudiger te maken en samen te voegen. Met deze opleiding kun je volop aan de slag met veranderingen uit de nieuwe omgevingswet. Dit doe je door samen te werken met diverse partners, kansen te zien en samen met andere overheden, burgers en ondernemers tot realistische oplossingen voor de leefomgeving te komen.

Organiseer activiteiten ter bevordering van een betere leefomgeving

Je kunt ook activiteiten organiseren om de leefomgeving een stuk beter te maken. Zo kun je samen met buurtbewoners zorgen voor meer groen in de buurt of samen de buurt schoonmaken. Ook kun je een gezamenlijke groep oprichten waarin ideeën voor de leefomgeving worden besproken, waarna deze worden overhandigd aan de gemeente. Zo ben je niet alleen zelf bezig met het creëren van een betere leefomgeving, maar betrek je hier ook anderen bij. Het zorgt tevens voor meer saamhorigheid in de buurt en samen kun je meer bereiken dan alleen.

Aan de slag met onze tips

Wil jij jouw leefomgeving leuker maken? Ga dan aan de slag met bovenstaande tips en bekijk eens wat het beste bij jou en je doelen past Of je nu een WMO consulent opleiding volgt, een opleiding omgevingswet of zelf activiteiten in de buurt gaat organiseren, je levert met al deze functies een belangrijke bijdrage aan je omgeving. Wij wensen je veel succes met het leuker maken van jouw leefomgeving en hopen je bij dezen voldoende inspiratie te hebben gegeven.