Tips om je huis lekker te laten ruiken | De Utrechtse Internet Courant Tips om je huis lekker te laten ruiken | De Utrechtse Internet Courant

Tips om je huis lekker te laten ruiken

Tips om je huis lekker te laten ruiken
Nu de lente is aangebroken, is het extra fijn wanneer je huis lekker ruikt en je blij wordt van de geur die er hangt. In dit artikel lees je dan ook enkele tips om je huis lekker te laten ruiken.

Nu de lente is aangebroken, is het extra fijn wanneer je huis lekker ruikt en je blij wordt van de geur die er hangt. In dit artikel lees je dan ook enkele tips om je huis lekker te laten ruiken.

Luchten

Niemand vindt het fijn om een vieze geur in zijn huis te hebben. Daarom is het belangrijk om met regelmaat de ramen open te houden, waardoor je je kamers kunt laten luchten. Op die manier komt de frisse buitengeur de kamer in en worden muffe geurtjes verwijderd. Dit is bijvoorbeeld aan te raden voordat je gaat slapen, zodat je met een frisse geur de nacht tegemoet gaat. Het is niet fijn om te slapen in een muffe kamer.

Schoonmaken

Natuurlijk helpt regelmatig schoonmaken ook om je kamer lekker te laten ruiken. Het is belangrijk om het stof te verwijderen, bijvoorbeeld onder een bed of onder een bank, en om de kamer goed te reinigen. Op die manier verwijder je nare geurtjes, maar zorg je er ook voor dat bepaalde etensresten van de grond of uit vervelende hoekjes verdwijnen. Wanneer je dat niet doet, kan er bijvoorbeeld schimmel ontstaat en dat zorgt voor een vervelende geur in huis.

Geurtjes

Je kunt je huis ook lekker laten ruiken met verschillende geuren. Denk bijvoorbeeld aan geurstokjes geurkaarsen. Hoe gezellig staat het om verschillende glazen potjes in huis te hebben, gevuld met verschillende kaarsen in allerlei kleuren en geuren. Veel mensen denken dat kaarsen alleen geschikt zijn voor de winter, maar niks is minder waar. Er zijn ook lentegeuren, waardoor je het zonnetje gelijk in huis haalt. Ook met geurkaarsen kun je een lekkere geur in je huis krijgen. Dit zijn van die lange stokjes in een hoge vaas. De geurstokken blijven de hele dag lekker ruiken, maar je kunt ze ook gemakkelijk verwisselen, op die manier kun je zo vaak met geuren variëren als je zelf wilt en ruikt je huis altijd hoe jij het wil.

En wanneer je houdt van zoete geuren die je doen denken aan de lente, dan is de collectie van Maison Berger 2021 dan geschikt voor jou. Als je van fruitige en bloemige geuren houdt, is de navulling Sweet Fig of Wild Flower geschikt. Wanneer je liever een frisse geur in huis wil, kun je denken aan de navulling Aloë Vera water. De collectie van Maison Berger heeft daarnaast ook Lampe Berge branders. Ook daarvan bestaan er verschillende navullingen.