Tips voor een rondreis door Bali | De Utrechtse Internet Courant Tips voor een rondreis door Bali | De Utrechtse Internet Courant

Tips voor een rondreis door Bali

Tips voor een rondreis door Bali
Bali is een van de bekendste en tevens populairste eilanden van Indonesië en kent een afwisselend landschap: van vulkaanlandschappen tot uitgestrekte stranden. In dit artikel geven we dan ook enkele tips voor een rondreis door Bali.

Bali is een van de bekendste en tevens populairste eilanden van Indonesië en kent een afwisselend landschap: van vulkaanlandschappen tot uitgestrekte stranden. In dit artikel geven we dan ook enkele tips voor een rondreis door Bali.

Canggu

Canggu is een populair strandplaatsje waar je veel leuke restaurants en boetiekjes kunt vinden. ook is er een fijn strand waar surfen een populaire sport is om te doen. verder zijn er om Canggu heen verschillende rijstvelden te vinden.

Tanah Lot

Vlakbij Canggu is de tempel Tanah Lot te vinden. Deze tempel ligt op een rots in de zee. Hierdoor krijgt de tempel een mythische uitstraling. Wanneer het eb is, is het mogelijk om naar de tempel te lopen. Wel kun je alleen de eerste vijf meter van de tempel naar binnen. De rest van de tempel is namelijk voor publiek afgesloten. De tempel is overigens erg populair bij zonsondergang. Wel is het dan erg druk, dus houd daar rekening mee.

Ubud

Wanneer je naar Ubud afreist, kun je het ‘echte’ Bali ervaren: in de natuur rondom Ubud vind je namelijk rijstvelden en jungles. De natuur is er erg mooi. De stad Ubud zelf is ook de moeite waard; het is er toeristisch, maar er hangt een fijne sfeer. Dit kan komen doordat de stad bekend staat om de hippie-vibe: zo zijn er veel yoga-studio’s en bars waar ze gezonde sapjes verkopen.

Tegenungan waterval

Wanneer je van mooie natuur houdt, is de tegenungan waterval een aanrader. Deze waterval wordt namelijk ook wel gezien als een van de mooiste watervallen die er op Bali is. Deze waterval is niet ver van Ubud vandaan, dus je kunt een bezoek aan de waterval combineren met een bezoek aan Ubud. Ook is het mogelijk om er met een scooter te komen, waarbij je door verschillende dorpjes reist. De waterval is ongeveer 25 meter hoog en het is mogelijk om er ook te zwemmen.

Tegelalang rijstvelden

Ook vind je in de buurt van Ubud de tegalalang rijstvelden. Deze terrasvormige rijstvelden doen denken aan een sprookje. Je kunt hier genieten van de prachtige en unieke omgeving.

Mount Batur

Wanneer je van avontuur houdt, is het mogelijk de vulkaan Mount Batur te beklimmen. De vulkaan is sinds 2000 niet meer uitgebarsten. De vulkaan is 1717 meter hoog en de beklimming is vrij pittig en stijl. Wanneer je eenmaal boven bent, wordt je beloond met een prachtig uitzicht.

Alvast een fijne reis gewenst! Hopelijk heb je door deze tips wat inspiratie opgedaan.