Tips voor meubels en decoratie! | De Utrechtse Internet Courant Tips voor meubels en decoratie! | De Utrechtse Internet Courant

Tips voor meubels en decoratie!

Tips voor meubels en decoratie!
Vaak kunnen kleine veranderingen in je huis al voor grote gevolgen zorgen. In dit artikel leggen we dan ook uit wat de nieuwste trends zijn op het gebied van meubels en woondecoratie en hoe je woning inricht volgens de nieuwste trends.

Vaak kunnen kleine veranderingen in je huis al voor grote gevolgen zorgen. In dit artikel leggen we dan ook uit wat de nieuwste trends zijn op het gebied van meubels en woondecoratie en hoe je woning inricht volgens de nieuwste trends.

Duurzaamheid

Met de zomer in aantocht hebben veel mensen zin om hun huis goed op te ruimen, en van een nieuwe look te voorzien! Hoe fijn is het om je woning geschikt te maken voor de zomer, door nieuwe decoraties aan te schaffen en er wat nieuwe meubels in te plaatsen? De laatste jaren speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in ons leven. We zijn ons meer en meer bewust van het milieu en dat vertaalt zich in verschillende zaken, zo eten we bijvoorbeeld vaker vegetarisch of veganistisch, kopen we meer kleding van duurzame merken, maar denken we ook zeker aan het milieu bij de inrichting van aanschaf van een huis.

Veel mensen kiezen de laatste jaren namelijk steeds vaker voor meubels die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of ze kopen juist meubels die tijdloos zijn. Deze meubels gaan lange tijd mee, en daardoor hoef je niet om de paar jaar weer iets nieuws aan te schaffen. Dat is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Een win-win dus. Als je namelijk een bankstel weggooit dat nog niet versleten is, kost dat erg veel energie. Ongeveer net zo veel energie als wat een gemiddeld huishouden in ongeveer een half jaar tijd verbruikt. Meubels hebben dus een grote invloed op het milieu.

Rond

Een andere trend is: rond! Rond is helemaal in de mode, denk aan bijvoorbeeld een ronde eettafel, of bijzettafels. Ronde items kunnen eigenlijk niet langer ontbreken in je woning! Ronde vormen doorbreken de vaak vele rechte en strakke lijnen die je in een interieur ziet. Door ronde items toe te voegen, krijgt een woning een zachter en vriendelijkere uitstraling. Een ander voordeel van ronde items, is dat ze ideaal zijn voor wat kleinere woonruimtes. Dat komt omdat een rond item veel minder ruimte in beslag neemt dan een meubel met hoeken. Op die manier kun je de ronde items op verschillende plekken in je huis neerzetten, ideaal! En niet alleen ronde meubels staan mooi, maar ook ronde accessoires doen het goed. Denk aan ronde vloerkleden, ronde lampen, of ronde lijsten voor aan een wand. Bij groothandel woonaccessoires vind je diverse items die je woning een sfeervolle uitstraling geven.

Licht

Een thuis waar je helemaal op je plek bent, is heel erg belangrijk. Zeker nu we in deze corona-periode veel thuis zitten, is je eigen plek enorm waardevol. Lichte kleuren zijn hierbij relevant. Dat komt omdat lichte kleuren in een woning ervoor zorgen dat je woning rust uitstraalt. Maar daarnaast zorgen lichte kleuren ook voor een ruimtelijk effect. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een licht plafond, krijg je dat je plafond hoger lijkt dan hij daadwerkelijk is. Op die manier lijkt je kamer extra groot. Niets is wat het lijkt!