Vakantie in Oman, Cambodja of Utrecht? Wat kun je hier doen zonder visum? | De Utrechtse Internet Courant Vakantie in Oman, Cambodja of Utrecht? Wat kun je hier doen zonder visum? | De Utrechtse Internet Courant

Vakantie in Oman, Cambodja of Utrecht? Wat kun je hier doen zonder visum?

Vakantie in Oman, Cambodja of Utrecht? Wat kun je hier doen zonder visum?
Tegenwoordig is het eigenlijk niet mogelijk om op vakantie te gaan naar een verre bestemming waarvoor je een visum nodig hebt. Zo zal Cambodja eerst nog even de ijskast in moeten als bestemming.

Tegenwoordig is het eigenlijk niet mogelijk om op vakantie te gaan naar een verre bestemming waarvoor je een visum nodig hebt. Zo zal Cambodja eerst nog even de ijskast in moeten als bestemming.

Een visum Cambodja kun je in principe al wel alvast regelen. Zo heb je het visum toch maar vast binnen als de vliegtuigen die kant weer opgaan zonder problemen. Een andere bestemming waarvoor een visum ook aangevraagd zal moeten worden is onder andere Oman. Zo’n visum Oman kun je nu dus ook al regelen. Als je op dit moment toch op vakantie wilt dan hoef je de bestemming niet ver van huis te zoeken. Sterker nog, je kunt ook gewoon in Utrecht blijven. In de stad is namelijk nog altijd genoeg te beleven!

De natuur van een exotische bestemming in Utrecht: de Oude Hortus

Als je naar de Oude Hortus gaat dan zul je denken dat je toch wel een visum en het vliegtuig hebt gepakt en naar een bestemming vol natuur bent gevlogen. Dit is niet het geval, want de Oude Hortus is namelijk onderdeel van het Universiteitsmuseum Utrecht. Je bent dus nog gewoon in je eigen stad en niet in Oman of Cambodja! Het is een oase van rust midden in het centrum van de stad. In de Oude Hortus zul je allerlei unieke planten tegen het lijf lopen. Je kunt er dan ook heerlijk wandelen over de diverse paden. Vergeet bovendien niet de prachtige gebouwen te bezoeken als je hier bent. De Oude Hortus vind je aan de Lange Nieuwstraat 106. Entree kost 2 euro en 50 cent.

Biologische gerechten uit Oman of Cambodja zonder visum eten in GYS

Natuurlijk vind je in Utrecht allerlei restaurants en cafés. Hierbij kun je onder meer denken aan GYS, wat een vestiging in de Voorstraat en aan de Amsterdamsestraatweg heeft. Dit is een erg hippe plek waar je heerlijk kunt lunchen. Hierbij zul je genieten van biologische gerechten, terwijl ze ook veel aanbod hebben voor vegetariërs en veganisten. Beide vestigingen hebben overigens een andere menukaart. Zo kun je bij GYS aan de Amsterdamsestraatweg onder meer genieten van een fish taco, een shoarma wrap en een club sandwich tijdens de lunch. Dit is ook mogelijk in de Voorstraat, maar je kunt nog voor veel meer gerechten kiezen.

Waan je in de Middeleeuwen in de buurt van de Oude Hortus

De Oude Hortus is net al even genoemd, dit was immers exotische natuur uit Oman of Cambodja waarvoor je geen visum nodig hebt. In de buurt van deze bestemming valt er ook genoeg moois te zien. Als je de wijk rondom de Oude Hortus bezoekt dan zul je je namelijk wanen in de Middeleeuwen. Zet je fiets ergens neer en ga op de benenwagen verder om een klein rondje te lopen. Zo zul je onder meer oude arbeiderswoningen voorbij lopen, deze huisjes komen daadwerkelijk uit de Middeleeuwen. De verborgen hofjes en smalle straatjes mag je ook zeker niet missen in deze wijk. Het Nijntje Museum en het Centraal Museum vind je hier trouwens ook.