Vier redenen waarom het kopen van een goedkope tweedehandsauto een goed idee is | De Utrechtse Internet Courant Vier redenen waarom het kopen van een goedkope tweedehandsauto een goed idee is | De Utrechtse Internet Courant

Vier redenen waarom het kopen van een goedkope tweedehandsauto een goed idee is

Vier redenen waarom het kopen van een goedkope tweedehandsauto een goed idee is
Ja, zo goed als iedereen houdt van de allernieuwste auto’s. Toch zijn er niet veel mensen die in staat zijn om daadwerkelijk in zo’n vierwieler te kunnen rijden vanwege de hoge prijs. Lang niet iedereen kan natuurlijk zo’n fors bedrag neerleggen voor een nieuwe auto.

Ja, zo goed als iedereen houdt van de allernieuwste auto’s. Toch zijn er niet veel mensen die in staat zijn om daadwerkelijk in zo’n vierwieler te kunnen rijden vanwege de hoge prijs. Lang niet iedereen kan natuurlijk zo’n fors bedrag neerleggen voor een nieuwe auto.

Bovendien levert dit ook nog als nadeel op dat de autoverzekering naar alle waarschijnlijkheid veel gaat kosten. Wil je liever een goedkope autoverzekering afsluiten? Het is dan een goed idee om een goedkope tweedehandsauto aan te schaffen, wat ook slim is vanwege de onderstaande redenen.

Je hoeft niet veel te betalen

Het hele doel van het kopen van een betaalbare gebruikte auto is om geld te besparen. Dit zal je zeker lukken als je ervoor kiest om zo’n tweedehandswagen te kopen die niet al te veel geld kost. In de meeste Europese landen is het namelijk al mogelijk om een fatsoenlijke voertuig vinden voor minder dan duizend euro. Natuurlijk hangt dit wel van het model af waar jij naar op zoek bent. Sommige gebruikte auto’s kosten immers wel wat meer, maar als je echt een goedkoop exemplaar wilt aanschaffen dan zal je dat zeker lukken in Nederland.

De afschrijving is geen probleem

Tegen de tijd dat je je goedkope gebruikte auto koopt, zou deze het steilste deel van de afschrijvingscurve al hebben voltooid natuurlijkheid. Na de eerste vijf jaar worden auto’s immers veel minder afgeschreven dan toen ze in hun bloei waren, wat betekent dat wanneer je klaar bent met je nieuwe auto, je hem misschien voor ongeveer dezelfde prijs kunt verkopen als je hem hebt gekocht. Hierdoor zul je dus amper verlies maken op je aankoop. Vervolgens kun je zelf op zoek gaan naar een andere tweedehandswagen die ook weinig geld kost.

Je kunt de auto vervangen als het kapot gaat

Wanneer je een betaalbaar gebruikt voertuig gekocht hebt en daarna gebruikt, hoef je je in principe geen zorgen te maken over grote reparaties die je budget kunnen verlammen. Als de auto kapot gaat en het is een serieus probleem, dump je hem gewoon en koop je een andere. Zo simpel kan dat zijn. Veel geld zul je hierdoor immers niet echt verliezen aangezien de aankoop van de tweedehandswagen nogal laag was. In sommige gevallen zou de reparatie om de auto te fixen zelfs duurder kunnen zijn dan het kopen van een andere gebruikte vierwieler.

De werkzaamheden zijn goedkoop

De meeste kleine hatchbacks worden in grote aantallen verkocht, dus onderdelen zijn meestal goedkoop in aanschaf, net als service- en reparatiekosten. En aangezien deze auto’s doorgaans kleine wielen en banden hebben, zijn die onderdelen dus ook goedkoop in aanschaf. Laat deze kleine hatchbacks nou net de goedkope gebruikte auto’s waar we vaak voor kiezen. Bij een hatchback is het voorste deel, waar dus de passagiers zitten, bereikbaar via de kofferbak, wat bij andere type auto’s niet het geval is. Daarom wordt de achterklep dus gezien als een extra deur. Ook hebben ze vaak een compact formaat.