Waarvoor kan onthardingszout en broxo zout gebruikt worden? Waarvoor kan onthardingszout en broxo zout gebruikt worden?

Waarvoor kan onthardingszout en broxo zout gebruikt worden?

Waarvoor kan onthardingszout en broxo zout gebruikt worden?
Je hebt vast weleens over zout gehoord en dat het op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo kan je er je oprit mee strooien en ook je eten lekkerder mee maken. Maar wat kan er nog meer met zout gedaan worden?  In dit artikel gaan we dieper in op twee soorten zout, namelijk onthardingszout en broxo zout. 
Je hebt vast weleens over zout gehoord en dat het op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo kan je er je oprit mee strooien en ook je eten lekkerder mee maken. Maar wat kan er nog meer met zout gedaan worden?  In dit artikel gaan we dieper in op twee soorten zout, namelijk onthardingszout en broxo zout. 

Je hebt vast weleens over zout gehoord en dat het op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo kan je er je oprit mee strooien en ook je eten lekkerder mee maken. Maar wat kan er nog meer met zout gedaan worden?  In dit artikel gaan we dieper in op twee soorten zout, namelijk onthardingszout en broxo zout. 

Wat kan je met onthardingszout?

onthardingszout kan bij verschillende installaties gebruikt worden, denk aan grote industriële installaties maar ook thuisinstallaties. Voor elke uitvoering is de zuiverheid en het formaat belangrijk. Hoogwaardige kwaliteit is belangrijk wanneer je onthardingszout bestellen gaat, want dit heeft invloed op de functionaliteit van de wateronthardingsinstallatie. Goede kwaliteit zout zorgt voor een goede werking, wat belangrijk is voor goede opbrengsten bij het ontharden van water.

Onthardingszout wordt gebruikt om water te ontharden. Het hoofdbestanddeel van onthardingszout is natriumchloride, met een zuiverheid van 99,5 procent. De specifieke zuiverheid en structuur van het zout variëren afhankelijk van het gebruik van onthardingszout.

Ondanks dat Nederland kraanwater van goede kwaliteit heeft, maken veel huishoudens gebruik van waterontharders. Dit komt doordat waterontharding niet alleen zorgt voor een zachtere smaak van het water, maar ook voordelen heeft voor de levensduur van huishoudelijke apparaten. Hard water bevat namelijk veel kalk, wat ervoor kan zorgen dat er schade aan waterkokers, koffiezetapparaten en vaatwassers komt.

Ook bevat het kraanwater in Nederland vaak vele hoeveelheden mineralen. Deze mineralen zijn magnesium en calcium. Dit kan ervoor zorgen dat de levensduur van je huishoudelijke apparaten flink verkort wordt. Wanneer je gebruik maakt van ontkalkt water heb je vele voordelen, zoals een langere levensduur van je huishoudelijke apparaten. Ook zorgt water wat ontkalkt wordt ervoor dat wasmiddelen beter opgelost worden. Dit kan ook besparingen op de lange termijn opleveren. En met onthard water voorkom je ook kalkstrepen op je keuken, kranen, badkamer en servies.

Een belangrijk onderdeel van de waterontharder is de ionenwisselaar. Deze wisselaar werkt door middel van harsbolletjes. Deze harsbolletjes vangen calcium en magnesiumionen uit het water. Ook geven de harsbolletjes tegelijkertijd natriumionen af. Dit zorgt ervoor dat het water onthard wordt, vrij van calcium en magnesium is en een zeer zachte structuur maakt. Dit proces zorgt ervoor dat je lekker kunt genieten van het water welke niet alleen beter smaakt, maar ook nog eens minder schadelijk is voor de huishoudelijke apparaten en de leidingen die door je woning lopen.

Bij het kiezen van zout voor je waterontharder heb je de keuze tussen kristallen en tabletten. Tabletten zijn erg populair, omdat ze langzamer oplossen in vergelijking met kristallen. Het tempo waarin het zout oplost heeft echter geen invloed op het verbruik, omdat de waterontharder pas begint te werken wanneer het water een bepaald verzadigingspunt bereikt heeft. Zouttabletten worden vervaardigd door merken zoals Salina, Broxo, Soft-Sel en Regenit.

Kristalvormig onthardingszout heeft een grovere structuur. Door deze structuur  heeft het water meer oppervlakte om mee in contact te komen. Hierdoor heeft het een snellere oplossing dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van tabletten. Bovendien zijn kristallen vaak lager geprijsd dan tabletten. Zowel Salina als Broxo bieden kristalvormig onthardingszout aan voor verschillende doeleinden.

Wat kan je met broxo zout?

Broxo tabletten worden gemaakt uit geperst vacuümzout met een zeer hoge zuiverheid van 99,8%. Dit zorgt ervoor dat er geen hinderlijke restsubstanties aanwezig zijn in het Broxo zout. Door het zout onder hoge druk te persen, blijven de tabletten stevig en vallen ze niet zomaar uit elkaar. Dit voorkomt dat er een vervelende zoutpap ontstaat in je waterzuiveringsinstallatie, wat ervoor zorgt dat het goed werkt, zonder verstoppingen of andere ongemakken.

Ook is Broxo zout geschikt voor het geregeld schoonmaken van de ionenwisselaar, waarbij het langzaam oplost. Dit langzame oplossen zorgt ervoor dat calcium en magnesiumdeeltjes uit hard water voldoende tijd hebben om zich aan het zout te binden, waardoor ze doeltreffend worden verwijderd. Dit helpt om je apparaten helemaal vrij te houden van kalkaanslag, wat de levensduur van je apparaten langer maakt. Bovendien zorgt het gebruik van Broxo zout voor een verminderd verbruik van zeep en schoonmaakmiddelen, wat niet alleen voordelig is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Doordat de afmetingen 15 x 25 mm zijn, is een Broxo zout tablet niet alleen goed voor zowel industriële als huishoudelijke waterontharders, maar ook voor de uitvoering van zwembaden. De verschillende opties van de tabletten maakt ze geschikt voor vrijwel ieder type waterontharder. Broxo staat bekend als een van de beste en meest gerenommeerde merken voor onthardingszout in Nederland.

In Nederland is de waterhardheid variërend. Doordat de waterhardheid varieert is het ook verschillend hoeveel Broxo zout er nodig is. Bij een gemiddeld huishouden is het advies om per jaar ongeveer vier tot zes zakken van 25 kilo te gebruiken. Wanneer je Broxo zout regelmatig gebruikt voorkom je kalkaanslag. Kalkaanslag wordt veroorzaakt door mineralen in het water. Kalkaanslag kan het schoonmaken van de badkamer minder maken. Mensen ervaren zachter water als smakelijker, wat ervoor zorgt dat je lekkerder water drinkt in huis.

De naam Broxo 6-15 is ontstaan door de afmetingen van de zouttabletten die het merk maakt. Er wordt met 6-15 de grofheid van de tabletten bedoeld. Hierbij varieert de grootte tussen de 6 en de 15 millimeter. Dit formaat is ontstaan om zo goed mogelijk te kunnen werken in verschillende waterontharders, zowel voor gebruik in huis als bij de industriële apparaten.

Zouttabletten met deze afmetingen gebruiken zorgt ervoor dat een conformiteit met verschillende types waterontharders, waardoor Broxo zout zich heeft kunnen profileren als een betrouwbare keuze in zowel huiselijke als professionele omgevingen. Door de dichtheid in kwaliteit en werkzaamheid heeft Broxo in de loop der tijd een sterke reputatie opgebouwd en heeft het merk aanzienlijke naamsbekendheid onder consumenten en bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardig onthardingszout.

Broxo zout is een toonaangevend A-merk. Deze tabletten worden geproduceerd in Nederland. Het onthardingszout van Broxo is verkrijgbaar in de maat 6-15, wat verwijst naar de grofheid van de zouttabletten. Deze zijn beschikbaar in handige verpakkingen van 10 kg en 25 kg. Doordat het oorspronkelijk uit Nederland komt en uitstekende kwaliteit heeft is Broxo een betrouwbare keuze voor zowel consumenten als professionals die op zoek zijn naar goed werkende waterontharding oplossingen.