Welke muggen zijn in de winter nog zo actief? Een overzicht! Welke muggen zijn in de winter nog zo actief? Een overzicht!

Welke muggen zijn in de winter nog zo actief? Een overzicht!

Welke muggen zijn in de winter nog zo actief? Een overzicht!
Een zoemend geluid, een verminderde nachtrust en veel jeukende muggenbulten. Het zijn slechts enkele vervelende gevolgen van de aanwezigheid van muggen. Met name als je last van veel muggen in je slaapkamer hebt, kan dit van grote invloed zijn op je leven.

Een zoemend geluid, een verminderde nachtrust en veel jeukende muggenbulten. Het zijn slechts enkele vervelende gevolgen van de aanwezigheid van muggen. Met name als je last van veel muggen in je slaapkamer hebt, kan dit van grote invloed zijn op je leven.

Lange tijd was hier alleen in de zomer sprake van. Zodra het najaar aanbrak, wist je eigenlijk dat de muggen uit zouden sterven. En dat je de komende maanden dus op een aangename manier zou kunnen slapen. Spijtig genoeg is dat aan het veranderen; muggen zijn tegenwoordig het gehele jaar actief. En ook in de winterperiode. 

De oorzaak hiervan is evident; het is té warm de muggen door het gehele jaar heen. Doordat de gemiddelde temperatuur gestegen is, kunnen muggen probleemloos het gehele jaar overleven. Normaal gesproken kon dit alleen in de zomer, maar nu zijn muggen in staat om het najaar te overleven. Puur doordat de gemiddelde temperatuur in het najaar hoger is komen te liggen.

Actieve muggen in de winterperiode

Merk je in de winterperiode de aanwezigheid van muggen in je woning op? Dan bestaat de kans dat je hier actief last van gaat krijgen. In de winterperiode zijn met name de steekmuggen namelijk actief. Zoals de benaming al doet vermoeden, zorgen deze muggen voor de vervelende muggenbulten.  

Wat je tegen deze stekende muggen kunt doen? In de basis is het volgens experts belangrijk dat je de muggen buiten je woning weet te houden. Dit doe je bijvoorbeeld door horren te plaatsen. Met de juiste horren bij de ramen en een hordeur op maat hou je de muggen simpelweg uit je huis weg.

Je kunt er ook voor kiezen om een klamboe in je slaapkamer op te hangen. Met een klamboe hoor je de muggen nog wel, maar de muggen hebben geen toegang tot jou en je huid. Ideaal dus, aangezien je op die manier de vervelende muggenbulten prima weet te voorkomen.

Tot slot is het mogelijk om DEET op te smeren. Met dank aan dit heftige middel blijven de muggen op afstand; zowel de geur als de smaak is voor muggen veel te heftig. Houd zelf ook goed rekening met dit heftige middel; dit middel is schadelijk voor open wonden, de mond en de ogen.

Niet-actieve muggen in de winterperiode

In de winterperiode hebben we ook nog met niet-actieve muggen te maken. Dit zijn muggen die de winterperiode gebruiken voor een winterslaap. De kans bestaat echter dat je deze muggen in het najaar in je woning aantreft. In die periode zijn ze namelijk op zoek naar een fijne plek waar ze de winterperiode door kunnen brengen.

Tijdens de winter merk je de aanwezigheid van de muggen echter niet op. Ze blijven op hun vaste plek zitten, waardoor je hen niet in je woning hoort. Deze niet-actieve muggen vormen zodoende geen overlast.

De verwachting voor de komende jaren is onheilspellend; mogelijk krijgen we meer en meer met de steekmuggen te maken. Puur doordat de gemiddelde temperatuur alsmaar blijft stijgen.