Zo help je de Horeca (en jezelf) | De Utrechtse Internet Courant Zo help je de Horeca (en jezelf) | De Utrechtse Internet Courant

Zo help je de Horeca (en jezelf)

Zo help je de Horeca (en jezelf)
Een stad zonder horeca, dat is je ergste nachtmerrie. Zeker in een stad als Utrecht. Daarom heeft de horeca jou nu nodig. Met deze tips help je de horeca door de corona tijd en je helpt jezelf ook nog eens. Een win-win situatie dus.

Een stad zonder horeca, dat is je ergste nachtmerrie. Zeker in een stad als Utrecht. Daarom heeft de horeca jou nu nodig. Met deze tips help je de horeca door de corona tijd en je helpt jezelf ook nog eens. Een win-win situatie dus.

Je moet er niet aan denken dat je volgende zomer door een stad loopt zonder terrasjes. Kom daarom nu in actie en help de restaurants maar ook jezelf en je vrienden deze corona tijd goed door te komen.

Uit Eten doe je zo

Hou jij ook zo van uit eten gaan? Oké het is natuurlijk wel heel anders maar ga nu voor de time being gewoon even thuis uit eten. Het genot van niet hoeven koken en smullen van je favoriete gerechten blijft. In plaats van een reservering, bestel je nu gewoon ruim op tijd je diner bij jouw favoriete restaurant. Tut jezelf op, kaarsjes aan en genieten maar.

Japanse sferen aan de salontafel

Van jouw lage salontafel maak je je eigen sushi restaurant. Leg comfortabele kussens neer en laat de lekkerste sushi thuisbezorgen. Vergeet niet een bijpassend wit wijntje (op de juiste temperatuur uit jouw eigen wijn koelkast. En stokjes natuurlijk. Romantisch muziekje erbij en het enige dat je mist is dat je na je etentje je handtas moet pakken en door de regen naar huis moet.

Zo wordt een thuiswerkdag een fijne special day

Nu je nog langer thuis moet werken, moet je dus ook nog langer alles met elkaar combineren. En eerlijk gezegd is nu even snel naar de supermarkt niet het meest leuke uitje. We snappen dus dat je af en toe geen zin in koken hebt op dinsdag of woensdag. Geen nood, bestel dan gewoon! Weet dat de horeca het de komende weken echt heel zwaar heeft dus als jij een keertje extra bestelt is dat niet uit gemak voor jezelf maar gewoon heel maatschappelijk verantwoord!!

Maak van je doordeweekse thuiswerkdag dus een bijzondere dag en bestel ook gewoon eens op dinsdag of woensdag of donderdag je favoriete gerechtjes bij je lievelingsrestaurant. Wij noemen dat een win-win situatie. Aan de keuze kan het niet liggen natuurlijk. Ga je voor dinsdag pastadag, woensdag noodles dag of de pizza donderdag?

De Koopavond maar dan anders

Was de koopavonden of de gezellige zaterdag die je dan afsluit met een borrel op het terras jouw favoriete moment van de week? Maak dan nu van je online shoppen een feestje. Leg de wijn klaar, haal wat lekkere hapjes in huis en ga na je online aankopen gezellig samen aan tafel zitten en bespreek je dag. Tip: informeer eens of jouw koopavond café of restaurant de lekkere hapjes plates ook thuisbezorgen!

Wijnen @ home

Staat de zomer voor terrasjes en witte wijn, is de herfst het moment om de warme tonen van de heerlijkste rode wijn te proeven. Liefst met oude kaas of andere hartige hapjes. Tijd dus om thuis een heuse wijnproeverij te houden. Haal verschillende soorten wijn in huis en zorg je je de informatie over de wijn paraat houdt. Niet onbelangrijk is natuurlijk om de wijn wel op de juiste temperatuur te serveren. Wil je al langer een wijnkast kopen, dan is nu het perfecte moment. Zo geniet niet alleen de komende weken maar gewoon het hele jaar van de perfecte wijn.