Zonnepanelen in de vrieskou | De Utrechtse Internet Courant Zonnepanelen in de vrieskou | De Utrechtse Internet Courant

Zonnepanelen in de vrieskou

Zonnepanelen in de vrieskou
Als de temperaturen in de winter onder het nulpunt zakken, dan kan het soms flink vriezen. Op zulke momenten wil je natuurlijk de veiligheid van je zonnepanelen garanderen zonder dat deze kapot vriezen of anderzijds beschadigd raken.

Als de temperaturen in de winter onder het nulpunt zakken, dan kan het soms flink vriezen. Op zulke momenten wil je natuurlijk de veiligheid van je zonnepanelen garanderen zonder dat deze kapot vriezen of anderzijds beschadigd raken.

Kunnen zonnepanelen überhaupt kapotvriezen? Op deze vraag geven wij in deze blog het antwoord.

In de zomer kunnen de warme temperaturen er nog wel eens voor zorgen dat je zonnepanelen bij oververhitting minder rendement opleveren. Zonnepanelen functioneren het beste bij temperaturen on der de 25 graden Celsius. Als het vriest heb je hier gelukkig geen last van en leveren zonnepanelen juist een optimaal rendement op zonder dat de mogelijkheid bestaat dat ze te koud worden of kapotvriezen.

IJs op zonnepanelen

Wat in de winter wel voor het verlies van rendement kan zorgen is wanneer de zonnepanelen bedekt raken met een laag sneeuw of een laag ijs. Hierdoor wordt er minder zonlicht opgevangen en dus ook minder energie opgeslagen. Wanneer er een ijslaag op de zonnepanelen ontstaat, is het belangrijk om deze niet zelf weg te gaan krabben. Hierdoor kunnen de panelen namelijk beschadigd raken. Ga ook geen emmers heet water over de panelen gooien: ook hiermee doe je eerder kwaad dan goed.

De beste tip om zonnepanelen tegen sneeuw en ijs te beschermen is om ze schuin te plaatsen. Sneeuw zal hierdoor makkelijker van de panelen af glijden en ijsvorming smelt sneller wanneer deze direct zonlicht opvangt. Je kunt de zwaartekracht dan ook een handje helpen met behulp van een zachte bezem of telescopische wisser.

BonGo Solar als adviseur en installateur

BonGo Solar bestaat sinds 2012 en staat sindsdien altijd voor kwaliteit: wij zorgen ervoor dat u altijd voorzien bent van professioneel advies en we maken in ons assortiment alleen gebruik van A-merk producten. Met de aanschaf van onze zonnestroominstallatie bent u altijd voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied. Bij BonGo Solar heeft u meerdere keuzemogelijkheden voor de aanschaf van uw zonnepanelen: u kunt zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Onze kundige monteurs zijn allemaal voorzien van de juiste certificaten. Zo garanderen wij keer op keer veiligheid en kwaliteit. Daarmee maken we duurzame energie beschikbaar voor iedereen.