Bitcoin haalt nieuw record: dit moet je weten Bitcoin haalt nieuw record: dit moet je weten

Bitcoin haalt nieuw record: dit moet je weten

Bitcoin haalt nieuw record: dit moet je weten
Wie het crypto nieuws van de laatste tijd een beetje in de gaten heeft gehouden, weet als geen ander dat het goed gaat op de koersen van het digitale geld. Sterker nog: de Bitcoin heeft in de afgelopen maand zelfs een nieuw record weten te halen. Medio maart bereikte de munt de nieuwe hoogste koers ooit van 73.678 dollar.

Wie het crypto nieuws van de laatste tijd een beetje in de gaten heeft gehouden, weet als geen ander dat het goed gaat op de koersen van het digitale geld. Sterker nog: de Bitcoin heeft in de afgelopen maand zelfs een nieuw record weten te halen. Medio maart bereikte de munt de nieuwe hoogste koers ooit van 73.678 dollar.

Heb je niet zoveel verstand van cryptocurrency, dan zegt dit je misschien niet heel veel, behalve dat mensen met een investering in Bitcoin geluk hebben met zo’n nieuw hoog record. In dit artikel vertellen we daarom wat meer over het nieuwe record van Bitcoin en of het nog interessant genoeg is om dit jaar in crypto te investeren.

Hoe kan het dat de Bitcoin in een stijgende lijn zit?

Met of zonder verstand van cryptocurrency is het interessant om meer te weten te komen over waarom Bitcoin ineens zo is gaan stijgen. Het is in ieder geval algemeen bekend dat Bitcoin en andere digitale munten volatiel zijn. Dat betekent dat de waarde van de munt per moment van de dag verandert. Sneller dan verwacht haalde de Bitcoin eerder in maart toch ineens een nieuw record. Hoewel dat nooit zonder redenen gebeurt, is het wel veel eerder gebeurd dan menig specialist dacht. Een van de grootste oorzaken hiervan is de goedkeuring van de Bitcoin-ETF’s. Er was maandenlang discussie over het feit of deze ETF’s goedgekeurd moesten worden. Aan het begin van 2024 was het eindelijk zover, waardoor de beleggingswereld in een keer heel toegankelijk werd voor iedere soort belegger.

Dat zorgde voor een gigantische stijging van het aantal mensen dat wereldwijd belegt. Des te meer mensen investeren in Bitcoin, des te kleiner het aanbod wordt en des te meer de waarde ervan stijgt. Logischerwijs ging de waarde van de Bitcoin binnen korte tijd omhoog. Ook op andere crypto koersen was er een stijging te zien, maar nergens ging het zo door het dak zoals bij de Bitcoin. Naast het grote succes van de Amerikaanse ETF’s staat er een zogeheten ‘halving’ op de agenda. Dat gebeurt eens in de 4 jaar en houdt in dat de nieuwe Bitcoin-productie gehalveerd wordt. Ook daardoor zijn er ineens minder munten, waardoor de waarde ervan stijgt. De volgende halving staat voor april gepland, wat betekent dat de kans groot is dat de Bitcoin alleen nog maar verder zal stijgen. Althans: als we kijken hoe dat eerder ging bij andere halvings.

Crypto koersen blijven natuurlijk volatiel: ook voor halving

Experts verwachten daarentegen dat er een grote kans is dat er nog een correctie op de Bitcoin koers komt voordat de halving plaatsvindt. Kijken we namelijk naar eerdere jaren, dan zien we dat er vlak voor de halving vaak een correctie is geweest. Zo’n correctie houdt in dat er na een stijging sprake is van een daling. In 2016 daalde de waarde van de Bitcoin bijvoorbeeld met 20% vlak voordat de halving plaatsvond; in 2020 was dat met maar liefst 38%. Dat is dus zeker iets waar je rekening mee moet houden wanneer je nog wil investeren in Bitcoin. Wat bijvoorbeeld raadzaam is, is om even af te wachten met investeren zodat je pas cryptomunten koopt op het moment dat de waarde ervan weer wat lager is.

Nu moet je immers veel geld neerleggen om (een deel van) een Bitcoin aan te schaffen. Omdat crypto koersen dus ontzettend volatiel zijn en blijven, is er niet veel te zeggen over het koersverloop van de komende tijd. Niemand kan echt voorspellen hoeveel de Bitcoin uiteindelijk waard gaat zijn. Experts zeggen wel dat je het beste kunt instappen op het moment dat de waarde wat gedaald is. Daarbij is het een must om je investering zo lang mogelijk te laten staan om er zo een interessant rendement uit te halen. Naar verwachting zal de waarde alleen maar verder stijgen en is de kans dus groot dat je inleg over een bepaald aantal jaren veel meer waard is dan nu. Interessant wanneer je plannen hebt om een huis in Utrecht te kopen bijvoorbeeld!

Hier moet je op letten wanneer je ook wil investeren in Bitcoin

Is je interesse gewekt in investeren in Bitcoin? Gebruik dan de volgende tips en tricks om je investering leuk en interessant te houden:

  • Beleg altijd alleen met geld dat je kunt missen, juist omdat de crypto koersen zo volatiel zijn.
  • Houd altijd het laatste crypto nieuws in de gaten om zo te weten wanneer je wel of geen geld in moet leggen.
  • Zorg ervoor dat je beleggingsportefeuille altijd divers is; investeer bijvoorbeeld niet alleen in Bitcoin, maar ook in andere cryptomunten, aandelen en beleggingen om zo je kansen te spreiden.
  • Maak alleen gebruik van betrouwbare platforms wanneer je wil investeren in de crypto koers.