Buiten wonen in Hartje Utrecht: het kán! | De Utrechtse Internet Courant Buiten wonen in Hartje Utrecht: het kán! | De Utrechtse Internet Courant

Buiten wonen in Hartje Utrecht: het kán!

Buiten wonen in Hartje Utrecht: het kán!
Op een voormalig sportveld in Tuindorp worden 20 ruime, ultra-duurzame woningen én een prachtig park gerealiseerd: het Van LieflandPARK. Op woensdag 29 november start de verkoop.

Op een voormalig sportveld in Tuindorp worden 20 ruime, ultra-duurzame woningen én een prachtig park gerealiseerd: het Van LieflandPARK. Op woensdag 29 november start de verkoop.

Over de bestemming van het oude sportveld was al jaren onduidelijkheid. Eerdere plannen om te bouwen werden stelselmatig door de buurt tegengehouden. Twee jaar geleden selecteerde de gemeente drie partijen om plannen te maken, waaruit de omwonenden volmondig het Van LieflandPARK kozen. Binnenkort start dus de verkoop van de woningen.
Het winnende ontwerpteam, bestaande uit de Utrechtse ontwikkelaar DAO, ontwikkelende bouwer Thunnissen, Heren5 Architecten, landschapsarchitecten Carve, bureau Dietz en bureau Nieman, heeft met dit park een unieke groene plek gecreëerd in de buurt van de binnenstad. Waar zowel de nieuwe als de huidige bewoners van de wijk straks gebruik van maken.

Zonnige veranda’s

Door de zonnige veranda’s worden de seizoenen voor de bewoners het Van Lieflandpark verlengd en ontstaat er een langzame overgang tussen het privédomein en het openbaar gebied. Hierdoor functioneert de veranda als verlengstuk van de woonkamer of woonkeuken.

Natuurlijk park

Het Van Lieflandpark nodigt uit tot verblijven: waar kinderen veilig kunnen spelen, waar omwonenden zicht op hebben en waar ruimte is voor biodiversiteit. Het park ziet er zo min mogelijk ‘ontworpen’ uit. Geen aangeharkte bloemenperkjes of gras waar men niet op mag lopen, maar een natuurlijk park dat jong en oud in elk jaargetijde uitnodigt tot informeel gebruik. De ideale voortuin voor de nieuwe bewoners.

Extreem duurzaam…

Als ze er begin 2019 staan, zijn dit de meest duurzame woningen van heel Utrecht. Alle woningen zijn Nul op de meter. Dit houdt in dat alle energie voor de woning zelf (voor verwarming, koeling, ventilatie, warm water) maar ook energie voor eigen gebruik duurzaam wordt opgewekt. Uiteraard zijn alle woningen ook gasloos. Via een warmtepomp wordt de energie die nodig is om de woning te verwarmen gewoon uit de bodem gehaald. Deze pomp wordt weer gevoed door de energie uit de zonnepanelen.

…én betaalbaar

Normaal gesproken bestaan de totale woonkosten uit hypotheekkosten + energiekosten. Bij deze woningen vallen de energiekosten praktisch weg. Bovendien belonen meerdere banken de extreme duurzaamheid van deze woningen met een forse maximale korting op de hypotheekrente. Het resultaat is dus een betaalbare, comfortabele woning met een minimale belasting van het milieu.

Comfort

Extreme duurzaamheid gaat uitstekend samen met wooncomfort. De woningen hebben een uitstekend binnenklimaat met frisse lucht, dankzij de mechanische balansventilatie met warmteterugwinning, die de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van binnenlucht regelt. Daarbij blijft de warmte behouden en verspilt u geen energie. De woningen hebben vloerverwarming op elke verdieping die per ruimte apart is in te stellen. ’s Zomers wordt koud water door de vloerverwarming gepompt. Zo blijven alle ruimtes ook dan aangenaam. Het sedumdak met waterberging zorgt eveneens dat het dak op zonnige zomerdagen minder heet wordt.

Duurzame, natuurlijke materialen

De woningen zijn zoveel mogelijk gebouwd met duurzame, natuurlijke materialen. De mooie entree, de diepe tuin, de brede veranda geflankeerd door de boomstammen, de openslaande deuren, de houten betimmering, de groene daken en het park voor de deur; het geheel ademt een-en-al kwaliteit en duurzaamheid. Dit is gezond en onbekommerd leven. In het hart van de grote stad.

Start verkoop

Op woensdag 29 november gaat de verkoop van deze woningen van start, vanaf 17:30 tot 19:30 bij LaKay Eten & Drinken, aan de Goeman Borgesiuslaan 77, 3515 ET Utrecht

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).