Adverteren in Utrecht via buitenreclame? In dit artikel vind je een handig overzicht. | De Utrechtse Internet Courant Adverteren in Utrecht via buitenreclame? In dit artikel vind je een handig overzicht. | De Utrechtse Internet Courant

Adverteren in Utrecht via buitenreclame? In dit artikel vind je een handig overzicht.

Adverteren in Utrecht via buitenreclame? In dit artikel vind je een handig overzicht.
De Stadhuisbrug met daarop een digitale mupi / Foto: Robert Oosterbroek
Utrecht is naar inwoneraantal de vierde stad van Nederland. We vinden dan ook verschillende vormen van buitenreclame in Utrecht. In het straatbeeld van de stad Utrecht zijn onder meer de volgende vormen van reclameruimte te vinden:

Utrecht is naar inwoneraantal de vierde stad van Nederland. We vinden dan ook verschillende vormen van buitenreclame in Utrecht. In het straatbeeld van de stad Utrecht zijn onder meer de volgende vormen van reclameruimte te vinden:

  • Driehoeksborden (A0-reclame)
  • Reclame via abri’s en mupi’s
  • Snelwegreclame
  • Lantaarnpaalreclame
  • Billboards

Bovenstaande typen reclame zijn buiten te vinden. Om deze term breder te trekken wordt vaak gesproken over out-of-home media. Dit is de verzamelnaam voor alle typen media die buitenshuis zijn te vinden. Bovenstaande rijtje kan dan nog worden aangevuld met onder meer:

  • Bioscoopreclame
  • Flyering en postering
  • Overige vormen van reclame

Driehoeksborden en A0-frames (A0-reclame) in Utrecht

Er zijn veel verschillende termen voor driehoeksborden. 2-signs, citydisplays, A0-frames, sandwichborden of lantaarnpaalborden zijn enkele termen die je als adverteerder tegen kunt komen. In Utrecht zijn de driehoeksborden tweezijdig en wordt er gesproken van 2-signs. Deze borden zijn te vinden in vaste series op drukke in- en uitvalswegen in de Gemeente Utrecht, meestal om de lantaarnpalen heen. Naast de 2-signs zijn er ook A0-frames te vinden in Utrecht. Deze vorm van reclame is meestal te vinden op elektriciteitshuisjes en bijv. op stoplichtkasten. De A0-frames hebben één zichtbare zijde.

Vraag hier een offerte aan voor driehoeksborden in Utrecht

driehoeksborden utrecht 2 sign a0 buitenreclame
Driehoeksbord (2-zijdig) in Utrecht / Foto: DUIC

Reclame via abri’s en mupi’s in Utrecht

Feitelijk zijn abri’s de wachthuisjes bij bus- en tramhaltes. De advertentievlakken in abri’s zijn beschikbaar voor het plaatsen van reclame, maar men spreekt in dat geval vaak ook gewoon van ‘abri’s’. Voor vrijstaande abri’s (waar dus geen bushokje aan vast zit) wordt ook de benaming ‘Mupi’ of ‘Europanel’ gebruikt.

Deze vind je ook op plekken waar geen bussen komen zoals in voetgangersgebieden van stadscentra. Voor een liggende abri wordt ook de term ‘spread’ gebruikt. Deze vind je doorgaans alleen op NS-stations. Het formaat van een abri, Mupi of Europanel is 1185 x 1750 mm, breedte x hoogte (iets meer dan 2 vierkante meter). Verder zijn abri’s van binnenuit verlicht en dus 24 uur per dag zichtbaar.

Vraag hier een offerte aan voor abri’s in Utrecht

mupi europanel utrecht reclame buitenreclame
Reclame in een mupi aan de Catharijnesingel / Foto: Google Maps
abri reclame utrecht buitenreclame
Abrireclame op het Janskerkhof / Foto: Google Maps

Snelwegreclame in Utrecht

De naam zegt het eigenlijk al: snelwegreclame is een reclame-uiting langs de snelweg, meestal via een reclamemast. De laatste tijd worden er steeds meer digitale snelwegmasten geplaatst. Hierdoor is snelwegreclame nog toegankelijker geworden, want de kosten van het drukwerk en het wisselen behoren hierdoor tot het verleden. In en rondom Utrecht vind je snelwegmasten bij onder meer knoopunt Lunetten (A12 / A27), knooppunt Ouderijn (A2 / A12 ) en knooppunt Everdingen (A2 / A27).

Vraag hier een offerte aan voor snelwegreclame in Utrecht

snelwegmast snelwegreclame utrecht buitenreclame
Snelwegmast bij knooppunt Lunetten / Foto: Google Maps

Billboards in Utrecht

Een billboard is reclamemedium dat in de openbare ruimte staat, vooral langs autowegen. Het meest voorkomende formaat van een billboardadvertentie is 240 x 330 centimeter. Een billboard kan een vaste, maar ook wisselende boodschap tonen. In Utrecht zijn de meeste billboards uit het straatbeeld verdwenen. Je vindt er nog een op de hoek van Nachtegaalstraat  / Mulderstraat. Digitale billboards zijn op verschillende plekken te vinden in Utrecht, bijvoorbeeld in Hoog Catharijne en voor de Jaarbeurs en bioscoop Kinepolis.

Vraag hier een offerte aan voor billboardreclame in Utrecht

billboard utrecht reclame buitenreclame
Billboard in Utrecht / Foto: Google Maps

Bioscoopreclame in Utrecht

De mogelijkheden voor reclame in de bioscoop zijn breed. Zo bestaan er landelijke netwerken voor een brede doelgroep, maar kan men ook lokaal adverteren in Utrecht of zelfs in een bioscoop naar keuze. In de bioscoop is het mogelijk om te adverteren vooraf aan een specifieke film of vooraf aan verschillende films van een bepaald genre. Zo kan men een specifiek profiel film kiezen dat aansluit bij de doelgroep.

Vraag hier een offerte aan voor bioscoopreclame in Utrecht

bioscoopreclame Utrecht adverteren in de bioscoop buitenreclame

Lantaarnpaalreclame in Utrecht

Reclame via lantaarnpalen kan via het inzetten van driehoeksborden, maar ook via het inzetten van reclame-uitingen die ruim boven het straatniveau hangen. Deze vorm van lantaarnpaalreclame, ook wel lichtmastreclame genoemd, kan zeer selectief worden ingezet. Vaak wordt lichtmastreclame in Utrecht gebruikt om de locatie van een bedrijf of winkel aan te geven. Doorgaans gebeurt door het vermelden van een adres een een pijl met de richting waarin men zicht dient te bewegen. Contracten voor lantaarnpaalreclame hebben een langere looptijd.

Vraag hier een offerte aan voor lichtmastreclame in Utrecht

lantaarnpaal reclame utrecht lichtmastreclame buitenreclame
Lantaarnpaalreclame aan de Catharijnesingel / Foto: Google Maps

Flyering en postering

Promotiemateriaal verspreiden op locaties in Utrecht waar jouw doelgroep komt? Dan kan postering en flyering een goede optie zijn. Het meest bekende zijn wellicht de flyers en posters in de horeca, zowel aan de muur als op de toiletten.

Maar wist je dat er ook meer specifieke inzet mogelijk is? Bijvoorbeeld door te focussen op alleen het centrum. Of juist door op de eigenschappen van de doelgroep te richtten. Zo kun je met het inzetten van flyers en posters focussen op locaties gerelateerd aan onder meer: zorg, sport, retail, uiterlijke verzorging etc.

Een andere manier om flyers in te zetten is door ze huis-aan-huis te verspreiden. Ook hier kan specifiek worden gekozen voor bepaalde wijken of postcodes. Is er een uitgebreidere selectie nodig? Vraag eens naar de mogelijkheden.

Vraag hier een offerte aan voor flyering en postering in Utrecht

Overige vormen van reclame

Bovenstaand overzicht is slechts een greep uit de meest gebruikte en meest zichtbare mogelijkheden om reclame te maken in Utrecht. Andere vormen die nog onder out-of-home vallen, zijn bijvoorbeeld de inzet van promoteams, mediabikes, walking billboards etc.

Wil je andere vormen van (buiten)reclame inzetten of heb je advies nodig voor het maken van de juiste middelenmix? Vraag dan eens vrijblijvend een offerte aan via deze website.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).