De Utrechtse Roëll schreef 4 reisboeken & tipt leuke Utrecht to do’s op WeAreTravellers De Utrechtse Roëll schreef 4 reisboeken & tipt leuke Utrecht to do’s op WeAreTravellers

De Utrechtse Roëll schreef 4 reisboeken & tipt leuke Utrecht to do’s op WeAreTravellers

De Utrechtse Roëll schreef 4 reisboeken & tipt leuke Utrecht to do’s op WeAreTravellers
Soms ontdekken we ineens een Utrechter die iets onwijs tofs doet en zo viel ons oog op de Utrechtse Roëll de Ram. Al meer dan 10 jaar reist ze de hele wereld over, schrijft daar de mooiste verhalen over in haar reisboeken én ze deelt tips op haar blog WeAreTravellers.nl. Al pronken daar sinds corona tijd ook steeds meer tips voor Nederland tussen en uiteraard kon haar eigen Utrecht ook niet missen op papier en in de blogs.

Soms ontdekken we ineens een Utrechter die iets onwijs tofs doet en zo viel ons oog op de Utrechtse Roëll de Ram. Al meer dan 10 jaar reist ze de hele wereld over, schrijft daar de mooiste verhalen over in haar reisboeken én ze deelt tips op haar blog WeAreTravellers.nl. Al pronken daar sinds corona tijd ook steeds meer tips voor Nederland tussen en uiteraard kon haar eigen Utrecht ook niet missen op papier en in de blogs.

Van backpacker naar fulltime reisblogger & schrijfster

Vragen die ze nog steeds vaak krijgt én die wij ons grappig genoeg ook afvroegen, vormden de aanleiding om haar site WeAreTravellers 10 jaar terug te starten: “Hoe plan je dan zo’n verre reis?” en “hoe betaal je dan zo’n lange trip?”. Na haar eerste backpackreis op 19 jarige leeftijd, andere backpackavonturen en een wereldreis van 6 maanden kreeg Roëll steeds meer vragen over haar reizen en ervaringen. Van vrienden, van familie, van collega’s maar ook via via. Na een aantal keer los antwoord te hebben gegeven, besloot ze haar ervaringen en tips te gaan bundelen op haar reisblog: WeAreTravellers werd geboren!

Reisboeken die je maar wat graag cadeau doet (of krijgt)

Toch was de blog niet de reden waarom ons oog op Roëll viel, maar dat waren haar reisboeken die in de Broese in de schappen pronken. Haar laatste werk heet Verliefd op de Wereld, hierin deelt ze de mooiste plekjes op aarde met op de voorkant een fantastische foto van luchtballonnen in Cappadocië. Daarvoor schreef ze het boek Verliefd op Europa en in corona tijd bracht ze het boek Verliefd op Nederland uit waarin ook meerdere tips voor Utrecht staan. Wie gek is op backpacken, zal naar haar eerste boek moeten grijpen: Backpack Bestemmingen! Het zijn alle vier echte cadeauboeken, vol fijne reisfoto’s maar ook praktische tips waardoor je gelijk enthousiast wordt om je volgende reis te boeken.

Van Mexico en Belize tot een natuurhuisje in Gelderland

Voorheen was Roëll minimaal één keer per maand op reis voor haar blog. Inmiddels wordt er iets minder gereisd, maar “een paar weken terug was ik in Japan om een vriend op te zoeken in Tokyo en een andere mooie verre reis die ik onlangs nog gemaakt heb, was een trip naar Mexico en Belize. Voordat ik begon met WeAreTravellers betaalde ik die reisjes zelf, maar nu word ik ook wel eens uitgenodigd door toerismebureaus of reisorganisaties. In ruil voor het promoten van bestemmingen of organisaties worden dan vliegtickets, overnachtingen en activiteiten betaald. Hierdoor is het ook makkelijker om zo vaak op pad te gaan, een bizarre baan eigenlijk he!” Op de vraag of ze ook veel in Nederland of Europa op pad gaat, knikt ze bevestigend: “Binnenkort staat een heel relaxed tripje gepland naar Gelderland, een herfstig weekendje weg naar een natuurhuisje met houthaard en ligbad! Je hoeft echt niet ver op reis te gaan, om een vakantiegevoel te ervaren.”

Van reizen je werk maken

Een aantal jaar nadat Roëll haar reisblog startte, kan ze haar vaste baan opzeggen en lukt het om van reizen haar werk te maken. Ze verdiend onder andere door samenwerkingen met reisbureaus en bestemmingen. En de reden dat ze naast haar blog ook boeken begon te schrijven? Die is best grappig: “Een jaar voordat mijn eerste boek uitkwam, ontving ik een mailtje met als onderwerp ‘Wil je een boek maken?’. Ik dacht eerlijk gezegd dat het een nieuwsbrief was, bijvoorbeeld over het maken van een fotoboek. Maar het bleek gewoon een uitnodiging van Kosmos Uitgevers, dat trouwens ook in Utrecht gevestigd is én die ook Lonely Planet reisboeken uitgeven! Ik mocht een keer bij hun op kantoor komen praten over mijn ideeën en inmiddels zijn we een aantal jaar verder en zijn er nu meerdere reisboeken van mij verschenen. Zo bizar wat één mailtje kan veroorzaken!” Als we vragen waar Roëll het meest aan haar boeken gewerkt heeft, blijkt dat ze in menig koffietentje gezeten heeft met haar laptop. En of er een nieuw boek aankomt? Daar blijft ze nog even mysterieus over. Er zijn wat ideeën, maar nog geen hele concrete plannen!

Tips voor Utrecht

Als we vragen naar tips voor Utrecht, blijkt dat ze er daar ook meer dan genoeg voor heeft. Favoriete lunchtentjes zijn bijvoorbeeld Daens, Koffie Leute en 30ML. Maar ook de broodjes van Ombretta en Bigoli worden volop aangeraden. Als ZZP’er heeft ze ook goeie co-working spaces: Forty op de Maliebaan of Hashtag Workomde. In de zomer moet je volgens haar uiteraard een ijsje scoren bij Venezia op de Oude Gracht, een plek waar ze zelf ook gewerkt heeft als tiener. En als we vragen of ze nog leuke tips heeft activiteiten of to do’s, volgt ook een hele rits: Ga padellen bij Peakz, wandel door Amelisweerd en geniet daarna van appeltaart bij Theehuis Rhijnauwen, loop een keer bij het Pandhof binnen en wil je wat buiten het stadscentrum doen, ga dan een keer mountainbiken bij Lage Vuursche en daarna lunchen bij Buiten in de Kuil. Leuke hotel tips voor Utrecht heeft ze ook: Bunk of The Nox Hotel dat nog op haar eigen bucketlist staat samen met eten bij Hemel & Aarde.