Nu op Defensie-eiland Woerden deelplan Midden is opgeleverd, de (deels) openbare parkeergarage in werking is en fijnproevers een heerlijke hapje kunnen eten in het gerestaureerde Wasserij gebouw is het tijd om het Wasserijplein feestelijk te openen. Op zaterdag 13 april is er tussen 14.00 en 17.00 uur van alles te beleven, te beluisteren en te proeven op het Defensie-eiland.

Defensie-eiland

Aan de rand van de binnenstad van Woerden, te midden van de oude vesting, vind je Defensie-eiland. Vroeger een plek van waaruit het land en de omgeving verdedigd werd, nu een woonlocatie met zichtbaar gebleven historische gebouwen en woningen met een modern industrieel karakter.

Plandeel Midden opgeleverd

Op woensdag 28 juni 2017 is het startsein gegeven voor de bouw van deelplan Midden op Defensie-eiland te Woerden. Nu, circa twee jaar later, vormt plandeel Midden als unieke blikvanger de hoofdentree van Defensie-eiland. De woningen van dit plan worden omringd door bijzondere openbare plekken, zoals het Wasserijplein met de oude (inmiddels getransformeerde) wasserij en de zo kenmerkende schoorsteen van 27 meter hoog.

Kom zaterdag 13 april naar Defensie-eiland Viert!

Nu deelplan Midden is opgeleverd, de (deels) openbare parkeergarage in werking is en de horeca in het gerestaureerde Wasserij gebouw op is, is het tijd om het Wasserijplein feestelijk te openen. Wethouder(s) en directieleden van de ontwikkelende partijen VORM en Blauwhoed openen op 13 april rond 14.15 uur officieel het plein. Tevens kan er een ronde worden gedaan op de bouwplaats van Zuid, een blik worden geworpen in de oude panden van Het Raamwerk en zijn er voor de kinderen oudhollandse spelletjes te spelen.

Meer informatie is te vinden op www.wonenopdefensieeiland.nl en www.het-raamwerk.nl