Den Draeck: Nieuwe wending voor authentieke locatie | De Utrechtse Internet Courant Den Draeck: Nieuwe wending voor authentieke locatie | De Utrechtse Internet Courant

Den Draeck: Nieuwe wending voor authentieke locatie

Den Draeck: Nieuwe wending voor authentieke locatie
Foto: Robert Oosterbroek
Tekst: Sanne Dijkgraaf

Tekst: Sanne Dijkgraaf

Als Utrechter ben je zonder twijfel een keer bij Den Draeck aan de Oudegracht geweest. De meeste mensen kennen de horecagelegenheid als dé plek in Utrecht waar je kunt steengrillen en waar je als (grote) groep perfect terecht kunt. Maar volgens de nieuwe bedrijfsleider is Den Draeck veel meer dan dat. “We zijn de huiskamer aan het Grachie, waar je gewoon heel lekker kunt eten.”

Niels van der Put is sinds kort bedrijfsleider bij Den Draeck. “Ik heb er onwijs veel zin in om hier aan de slag te gaan”, vertelt hij. “Volgende week introduceren we een nieuwe menukaart met meer variatie en keuze. Ook starten we dan meteen met de wildweken. Ik denk dat de nieuwe gerechten goed aan zullen slaan.” Naast mensen die gezellig komen eten biedt Den Draeck met de verschillende ruimtes ook een perfecte uitvalsbasis voor groepen. “Veel mensen komen hier met een bedrijfsuitje of met bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten waarbij ze spellen spelen. We hebben ook een samenwerking met Schuttevaer, dus mensen kunnen echt een dagje plannen met ons als start- of vertrekpunt.”

Menselijk contact

Dat de ruimtes van Den Draeck tal van mogelijkheden bieden, is bij binnenkomst meteen duidelijk. De werfkelder, daterend uit 1150, is authentiek en gezellig en kan wel 160 man kwijt. Met de schitterende werven boven je hoofd en verschillende sfeervolle ruimtes kan de locatie dus aan al je evenement-wensen voldoen. Toch is het volgens Niels ook belangrijk dat mensen niet vergeten dat je hier ‘gewoon’ een heerlijke avond uit kunt hebben. “Vrolijke groepen mensen die iets te vieren hebben zijn natuurlijk supergezellig, maar ik haal zelf ook heel veel voldoening uit dat persoonlijke contact met mensen die komen eten.”

Vegan pumpkin pie

Hoe Niels ervoor gaat zorgen dat die mensen juist bij Den Draeck komen eten? “De kaart wordt iets verfijnder”, legt hij uit. “We houden de klassiekers, zoals onze saté en steak, maar we gaan ook wat meer mee met de trend. Een knolselderij steak of vegan pumpkin pie als dessertje bijvoorbeeld. En daarnaast vind ik het gewoon belangrijk dat de sfeer klopt en dat mensen zich op hun gemak voelen. Daarvoor ligt de verantwoordelijkheid bij ons als team. Ook intern moet het kloppen, wij moeten een fijne sfeer met elkaar hebben want dat slaat over op de gasten.”

Cocktails op de kaart

Aan de locatie zal het in ieder geval niet liggen, al ervaart Den Draeck wel wat hinder met alle werkzaamheden aan de werven op het moment. “Eigenlijk hebben we wel geluk dat wij op dit moment aan de beurt zijn, want in de winter zit er toch niemand op het terras. Als het af is krijgen wij net zo’n mooi breed en gerenoveerd terras op de werf.” Reden om na de koude maanden ook met de lunch open te gaan. “We zijn sowieso zeven dagen in de week open, en lunch doen we nu voornamelijk op aanvraag met groepen maar in de zomer gaan we elke dag standaard lunch serveren.” Ook vertelt Niels binnenkort workshops aan te bieden, iets wat hij in het verleden veel heeft gedaan. “Ik ben veel in mijn carrière met cocktails bezig geweest. Iets wat ik echt heel tof vind en wat ik ook meer in zal brengen bij Den Draeck. Cocktailworkshops waarbij mensen leren om drie mooie cocktails te maken en die natuurlijk lekker op te drinken. Dat zullen we na de winter gaan aanbieden. Ook wil ik uiteindelijk een losse cocktailkaart gaan maken zodat gasten hier ook terecht kunnen voor de lekkerste drankjes.”

www.den-draeck.nl

LEVEN!

LEVEN!

LEVEN! Is hét lifestyle magazine voor de regio Utrecht. Met mooie verhalen en reportages laten wij zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Van mode, interieur en horeca tot kunst, wetenschap en onderwijs. Vanaf 2019 zullen wij steeds vaker te vinden zijn op DUIC.nl.

Profiel