Familiepret tijdens Dutch Media Week! | De Utrechtse Internet Courant Familiepret tijdens Dutch Media Week! | De Utrechtse Internet Courant

Familiepret tijdens Dutch Media Week!

Familiepret tijdens Dutch Media Week!
Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Vinden jouw kinderen radio, televisie, Instagram, GIF’s en de nieuwste mediasnufjes helemaal het einde? Dan is Dutch Media Week echt iets voor jullie! 

Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Vinden jouw kinderen radio, televisie, Instagram, GIF’s en de nieuwste mediasnufjes helemaal het einde? Dan is Dutch Media Week echt iets voor jullie! 

Hét mediafestival van Nederland

Van 4 t/m 13 oktober staat Hilversum bol van de activiteiten tijdens hét mediafestival van Nederland, Dutch Media Week! Van de KinderRadioFabriek en een exclusief kijkje achter de schermen van radio- en televisiestudio’s tot een tentoonstelling over vrouwelijke mediapioniers en workshops waar je van alles leert over vloggen. Draai zelf aan de knoppen, creëer je eigen verhaal en laat je inspireren door de wondere wereld van media!

Openingsweekend

Kom op 5 en 6 oktober naar het openingsweekend! Start bij het Dutch Media Week LAB op de Kerkbrink in Hilversum. Dit centrale mediaplein vormt het startpunt naar de verschillende activiteiten in de stad. Ga zelf aan de slag met beeld in de pop-up werkplaats van Het Grafische Atelier op de Gooische Brink, maak je eigen rap en creëer je eigen GIF-jes door te filmen met een green screen!

Bij filmtheater Hilversum maak je kennis met de beste Nederlandstalige podcasts van dit moment en laat je je verrassen tijdens de Schatten van het Media Park tour. 

Familie festival

Bezoek ook het Familiefestival in Beeld en Geluid. Hier kun je luisteren naar inspirerende verhalen van anderen, zoals YouTube-er en zangeres Teske de Schepper en acteur Ruud Feltkamp. Zij vertellen je hoe je media kunt inzetten bij het delen en vertellen van verhalen, maar ook hoe je met behulp van emoties, ritme of montage een verhaal krachtig kunt maken. In de verschillende workshops pas je dit ook zelf toe!

Open Studio Dagen

Kom in het laatste weekend van Dutch Media Weekend naar de 12e editie van de Open Studio Dagen op het Mediapark van Hilversum. Dit is hét evenement waarbij je de kans krijgt een exclusief kijkje te nemen achter de schermen te bij radio en televisie, de TV-toren te beklimmen en in een limousine over het Mediapark te rijden.